Haberler
BBC

ABD Medyası: Trump Mueller'i Kovma Emri Verdi, Ama Geri Adım Attı

ABD medyası ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'nın ülkesinde 2016'daki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasını soruşturan özel yetkili savcı Robert Mueller'in azledilmesi emri verdiğini ancak daha sonra geri adım attığını yazdı.

ABD medyası ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'nın ülkesinde 2016'daki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasını soruşturan özel yetkili savcı Robert Mueller'in görevden alınması emri verdiğini ancak daha sonra geri adım attığını yazdı.

Trump haberleri yalanladı.

New York Times ve Washington Post gazetelerinin ismini saklı tutan kaynaklara dayandırdığı haberlerinde Trump'ın Haziran 2017'de Mueller'i kovma emri verdiği ancak Beyaz Saray hukuk danışmanı Don McGhan'ın bu karara karşı çıktığı ve Trump'ın geri adım atmaması durumunda istifa edeceğini Başkan'a söylediği yer aldı.

New York Times McGhan'ın Mueller'i kovma emrinin Trump yönetimi üzerinde "felaket etkileri" olacağını düşündüğünü de ekledi.

Gazeteye göre Trump McGhan'ın istifa tehdidinin ardından geri adım atarak Mueller'i kovmaktan vazgeçti.

Davos'ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, "Yalan haber, millet. Yalan haber. Tipik New York Times yalan haberleri" dedi.

AFP'ye konuşan Trump'ın avukatı Ty Cobb "Hukuk danışmanına ve sürece saygı nedeniyle yorum yapmayı reddediyoruz" dedi.

Trump Ağustos ayında gazetecilere Mueller'i kovmayı hiç düşünmediğini açıklamıştı.

ABD Başkanı "Bunu hiç düşünmedim. Bunu sizden okuyorum. Onu kovacağım diye. Hayır kimseyi kovmuyorum" demişti.

"Çıkar çatışmaları"

New York Times Trump'ın Muelleri üç farklı konuda çıkar çatışması içinde olduğu gerekçesiyle Rusya soruşturmasından almak istediğini yazdı.

Gazeteye göre Trump'ın Mueller'e yönelttiği iddialar şöyle: Mueller Trump'a ait bir golf kulübüne üyeliğini ücretlerdeki anlaşmazlık nedeniyle sonlandırdı. Mueller daha önce Trump'ın damadı Jared Kushner'i temsil eden bir hukuk firmasında çalışıyordu ve Mueller özel savcılık görevine getirilmeden önce FBI direktörlüğü görevine dönmek için mülakatlara girdi.

Senato İstihbarat Komitesi başkan yardımcısı Demokrat Partili üye Mark Warner, Mueller'i görevden almanın "kırımızı çizgi" olacağını söyledi.

Warner, "Bunu daha önce de söyledim yeniden söylüyorum. Özel savcıyı kovmak Başkan'ın geçemeyeceği kırmızı çizgidir. Savcıyı kovmak, kilit tanıkları affetmek ya da başka bir şekilde soruşturmaya müdahale etmek gücün kötüye kullanılmasıdır" dedi.

Trump dün Mueller tarafından sorgulanmaya hazır olduğunu söylemiş, "Savcıya yeminli ifade vermeye hazırım" demişti.

Robert Mueller'ın yürüttüğü FBI soruşturması, Rusya'nın ABD başkanlık seçimlerine müdahale iddialarıyla Trump'ın kampanya ekibiyle Rusya arasındaki olası bağlantıların araştırılmasını içeriyor.

Rusya soruşturmasında şu ana kadar Trump'ın ekibinden dört kişiye suçlama yöneltildi.

Aralarında Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in de bulunduğu iki isim ise "FBI'a yalan söyleme" suçunu kabul etti.

Suçlanan diğer kişiler ise geçmişte Trump'ın seçim kampanyasını yöneten Paul Manafort, onun iş ortağı Rick Gates ve seçim kampanyasında Trump'a danışmanlık yapan George Papadopoulos.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Donald Trump Dünya Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title