Haberler

ABD'li Turistler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Memleketine Hayran Kaldı

Güncelleme:

Rize'de, Kaçkarların karla kaplı dik yamaçlarında nefes kesen kayak gösterileri yapan, yöre insanlarının kullandıkları Lazboard'larla kaymalarını izleyen ABD'li kayakçılar Alex Yoder ve Nick Russell, çok sevdikleri bölgede çektikleri görüntüleri ülkelerinde yayınladı.

KARLA KAPLI DİK YAMAÇLARDA KAYAK YAPTILAR

Çamlıhemşin İlçesi'ndeki Kaçkar Dağları'na geçen yıl gelen ABD'li snowboard sporcuları Alex Yoder ve Nick Russell, Ayder ve Yukarı Kavron Yaylası'nda karla kaplı dik yamaçlarda kayak yaptı. Kayak sırasında yayla evlerinin çatılarından atlayan ikilinin görüntüleri nefes kesti. İkizdere İlçesi Meşeköy Köyü'nde, yörede 'Lazboard' olarak bilinen ancak çevre sakinlerinin köyün eski adından alıntı ile 'Petranboard' adını verdiği tahtalarla yapılan kayağı araştıran Amerikalılar köyde bir hafta kaldı. Snowboard ve Lazboardla kayak yapan sporcular köyde yaşayan rehber Hızır Havuz'dan bilgi aldı, tahta kayakların nasıl yapıldığını öğrenmeye çalıştı. İkilinin çektiği belgesel ABD'de gösterime girdi.



KÖYÜN ADININ ABD'DE DUYULMASI MEŞEKÖY SAKİNLERİNİ MUTLU ETTİ

ABD'li kayakçılara rehberlik eden Hızır Havuz, bir kaç günlüğüne köylerine gelen ABD'li kayakçıların kar kalitesi ve bölgenin güzelliğini görmesi ile bir hafta kaldıklarını belirterek, "Belgesel çekimi yaptılar. Bu belgesel ABD'de gösteriliyor. Bizden çok kayak yaptığımız tahtalara ilgi gösterdiler. ABD'de de bunu anlatıyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor" dedi.



HOCAOĞLU: BELGESEL KIŞ TURİZMİNİN TANITIMI İÇİN İYİ OLDU

Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu'da, ABD'li kayakçıların bölgede kayak yaparken çektikleri belgeselin yurt dışında gösterimi ile bölgenin tanıtımına katkı sağlandığını belirterek, "Kayak önemli bir kış aktivitesi. Normal kayak alanları dışında bu işi yapmak isteyen özel ilgi grupları var. Bölgeye gelerek bu aktiviteyi gerçekleştiriyorlar. Rize her mevsimin kenti. Bakanlığımız ve valiliğimiz bölgenin kış potansiyelinin gelişmesi için yoğun bir çalışma içerisinde" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çamlıhemşin İkizdere Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title