Haberler

ABD Irak ve Pakistan'a Büyükelçi Atadı

ABD Senatosu'nun, Başkan Barack Obama'nın Irak ve Pakistan'da görevlendirilmesi için önerdiği büyükelçileri onayladığı bildirildi.

ABD Senatosu'nun, Başkan Barack Obama'nın Irak ve Pakistan'da görevlendirilmesi için önerdiği büyükelçileri onayladığı bildirildi.

Senatoda sabah saatlerinde yapılan oylamayla Richard Olson ABD'nin Pakistan Büyükelçisi, Robert Beecroft da Irak Büyükelçisi olarak atandı.

Olson'un atanması Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin ardından ABD karşıtı protesto gösterileri sonrası İslamabad- Washington arasında zayıflayan ilişkilerin hemen ardından yapıldı.

Senato, Irak Büyükelçiliği konusunda da Beecroft'u destekledi. ABD, son dönemde Irak hava sahası kullanılarak İran'dan Suriye'ye silah kaçırıldığı yönündeki raporlar nedeniyle Bağdat yönetimine baskı yapıyordu. Irak ise uçuşların sadece insani yardım için yapıldığı konusunda ısrar ediyordu.

Robert Beecroft'tan önce Irak Büyükelçiliği konusunda aday gösterilen Brett McGurk, kendisiyle ilgili müstehcen e-postaların ortaya çıkmasının ardından adaylığını geri çekmiş, Başkan Obama da Beecroft'u seçmişti.

Muhabir: Berire Paker / AP

Yayıncı: Tarkan Demir - WASHINGTON

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama Washington Pakistan Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title