Haberler

ABD ile Kardeş Şehir Protokolü İptal Edildi

ABD’nin İsrail’in başkentini Kudüs olarak kabul etmesinin ardından, Keçiören ve Fairfax belediyeleri arasındaki iş birliği protokolü iptal edildi.

ABD'nin İsrail'in başkentini Kudüs olarak kabul etmesinin ardından, Keçiören ve Fairfax belediyeleri arasındaki iş birliği protokolü iptal edildi. Başkan Mustafa Ak, "Yüzyıllardır insanlar Kudüs'te kardeşlik içerisinde yaşadılar. Şu an orada işgalci bir mantık, siyonist bir yapılanma ve diğer dinleri kabul etmeyen bir yapı var ve meşrulaştırılmaya çalışılıyor" dedi.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak görmesinin ardından tepkiler büyümeye devam ediyor. Bu kapsamda Keçiören Belediyesi, ABD'nin Virginia Eyaleti Fairfax Belediyesi ile 2002 yılında imzaladığı kardeş şehir protokolünü iptal etti. Meclis salonunda oy birliği ile alınan karar sonrası iki belediye arası iş birliği anlaşması, belediyenin yetkisi ile feshedildi. Basın mensuplarıyla bir araya gelinerek, belediye meclisinin almış olduğu karara ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

ABD'nin Türkiye'ye karşı tutumunu ve arka arkaya alınan kararları gerekçe gördüklerini belirten Başkan Ak, "Özellikle FETÖ'yle mücadelede, FETÖ'nün elebaşı Gülen'in iade edilmemesi ve korunması, Rıza Sarraf olayını gerekçe göstererek Türkiye aleyhtarı bir kampanya yürütülmesi ve son olarak Kudüs ile ilgili alınan karar bizi üzmüştür, Türk halkını ve tüm Müslümanları rencide etmiştir. Artık ikili ilişkilerde sıkıntılar yaşanmaktadır ve aynı dili kullanamaz, insan aklı üzerinden bir söz dahi söyleyemez hale gelmiş durumdayız" şeklinde konuştu.

İmzalanmış olan kardeşlik protokolünde karşılıklı çıkarların korunması ve iş birliklerinin geliştirilmesi ilkesinin olduğunu ifade eden Ak, bunlar için artık bir zemin kalmadığını kaydetti.

"Siyonist bir yapılanma"

Başbakan Binali Yıldırım'ın, alınan kararın Orta Doğu'yu bir felakete sürükleyeceği açıklamasına ilişkin de değerlendirmede bulunan Ak, "Karar tüm dünyanın barışını etkileyecek bir karadır. Dünya barışı açısından ortak kutsal mekanların korunması ve dinlere saygı gösterilmesi lazım, Kudüs 3 semavi dinin ortak değerlerinin olduğu bir yerdir. Yüzyıllardır insanlar orada kardeşlik içerisinde yaşadılar, şimdiye kadar böyle bir sıkıntı yoktu, şu an orada işgalci bir mantık var, siyonist bir yapılanma ve diğer dinleri kabul etmeyen bir yapı var ve meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Bu da bölgenin istikrarsızlığına yol açacaktır. Bu karar Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da bahsettiği gibi kabul edilebilir değildir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Keçiören İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title