Haberler

AB'nin Kosova'ya Baskısı Artıyor

- AB'nin Kosova'ya baskısı artıyorPRİŞTİNE - Kosova'nın Sırbistan ürünlerine yüzde 100'lük gümrük vergisini uygulama kararı, Avrupa Birliği ile Kosova arasındaki ilişkilerde tansiyonun artmasına sebep oldu.

- AB'nin Kosova'ya baskısı artıyor

PRİŞTİNE - Kosova'nın Sırbistan ürünlerine yüzde 100'lük gümrük vergisini uygulama kararı, Avrupa Birliği ile Kosova arasındaki ilişkilerde tansiyonun artmasına sebep oldu. AB, talebinde ciddi olduğunu göstermek için Kosova'ya, AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ı gönderdi.

Kosova, Avrupa Birliğinin baskılarına rağmen Sırbistan'a yüzde 100'lük gümrük vergisi uygulamaya devam ediyor. Kosova'nın uluslararamasın örgütlere üyeliğine engeller oluşturan Sırbistan'a misilleme olarak alınan bu kararın kaldırılmasını talep eden AB'ye Kosova şimdiye kadar kulak vermedi. Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, AB yetkililerine, Sırbistan'ın Kosova'yı tanımadıkça ek gümrük vergisini yürürlükten kaldırmayacağı yanıtını verdi.

Kosova direnmeye devam ediyor

AB, talebinde ciddi olduğunu göstermek için Kosova'ya, AB Komisyonu Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ı gönderdi. Hahn, Kosova başbakanlık binasında Başbakan Ramush Haradinaj ile bir araya geldi. Kosova'nın Sırbistan ve Bosna Hersek ürünlerine yüzde 100 ek gümrük vergisi uygulama kararı, görüşmenin ana gündem maddesini teşkil etti. AB yetkilisi Johannes Hahn'ın, basına kapalı yapılan görüşmede, Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilere zarar vermesi nedeniyle Kosova hükümetinin ek vergi kararını derhal iptal etmesini tekrar talep ettiği öğrenildi. Kosova Başbakanı Haradinaj'ın AB tarafından artan baskılar üzerine nasıl bir değerlendirme yaptığı açıklanmadı.

Hahn ile Haradinaj kameralar karşısına çıkmadı. Hahn Priştine'den Arnavutluk'un başkenti Tiran'a uçtu.

Öte yandan ABD ise Sırbistan'dan ithal edilen ürünlere uygulanan ek gümrük vergisinin bir an önce kaldırılması yönünde Kosova hükumetine talepte bulundu. ABD yönetimi, Haradinaj hükumetine baskılarını artırıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Johannes Hahn Kosova Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title