Haberler

AB Elçisi Berger, Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesi'ni Ziyaret Etti

AB Elçisi Berger, Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesi'ni ziyaret ettiİSTANBUL - AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Avrupa'nın 'Tehlike Altındaki 7 Kültürel Miras Alanı'ndan biri olarak seçilen Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesi'ni ziyaret etti.

AB Elçisi Berger, Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesi'ni ziyaret etti

İSTANBUL - AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Avrupa'nın 'Tehlike Altındaki 7 Kültürel Miras Alanı'ndan biri olarak seçilen Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesi'ni ziyaret etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve eşi Marilena Georgiadou-Berger iki günlük bir ziyaret için Adalar'a geldi. Dün akşam Büyükada'da Aya Yorgi Kilisesi ziyaret eden Büyükelçi Berger ve beraberindeki heyet, kısa bir sohbet gerçekleştirmesinin ardından bugün Avrupa'nın tehlike altındaki 7 kültürel miras alanından biri olarak seçilen Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesi'ni ziyaret etti.

"Buradaki kültürel zenginlikten gerçekten etkilendik"

Yetimhane önünde açıklama yapan Büyükelçi Berger, "2018 Avrupa'da Kültürel Miras'ın yılı. Dolayısıyla ben de bu vesileyle Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kültürel miras noktalarını ziyaret ediyorum. Büyükada'ya da ilk defa geliyorum. Buradaki kültürel zenginlikten gerçekten etkilendik. Sivil toplumun çok güçlü olduğunu gördük. Onlar da bu kültürel zenginliği canlı tutmaya çalışıyorlar. Bugün çok önemli bir yerdeyiz. Avrupa Bizim Derneği tarafından '7 En Çok Tehlike Altında Olan Yer' programına dahil edilen yetimhanedeyiz. Umuyorum ki burası restore edilerek Türkiye'nin diğer önemli kültürel miras alanlarına eklenebilir" dedi.

"Burayla ilgili neler yapılabileceği ondan sonra değerlendirilebilir"

Büyükelçi sözlerine şöyle devam etti: "Gerçekten Türkiye'de yakın zamanda restore edilmiş oldukça büyüleyici, etkileyici yerler gözlemledim ve bu yerleri aktif tutmaya çalışan çok güçlü bir sivil toplum yapısı var. Kendilerine başarılar diliyorum. Elimizden gelen desteği verebilecek miyiz, bunun için çalışıyoruz. Ziyaretin ardından burayla ilgili bir yuvarlak masa toplantımız olacak. Planları detaylı dinleyeceğiz. Burayla ilgili neler yapılabileceği ondan sonra değerlendirilebilir".

Ziyaretini 'Avrupa Kültürel Miras Yılı' etkinlikleri kapsamında gerçekleştiren Büyükelçi Berger, Belediye Başkanı Atilla Aytaç ile birlikte Büyükada'nın tarihini yerlerine de ziyaretlerde bulundu. Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ise ziyaretten memnun kaldıklarını, buranın kurtarılması gerektiğini belirterek gerekli desteği beklediklerini söyledi.

AB Delegasyonu Başkanı Berger'in ziyareti Büyükada'da Rum Ortodoks Yetimhanesi'yle ilgili yapılan yuvarlak masa toplantısı ile devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Büyükada Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title