Haberler

AB Elçisi Berger, Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesi'ni Ziyaret Etti

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Avrupa’nın ’Tehlike Altındaki 7 Kültürel Miras Alanı’ndan biri olarak seçilen Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesi’ni ziyaret etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Avrupa'nın 'Tehlike Altındaki 7 Kültürel Miras Alanı'ndan biri olarak seçilen Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesi'ni ziyaret etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve eşi Marilena Georgiadou-Berger iki günlük bir ziyaret için Adalar'a geldi. Dün akşam Büyükada'da Aya Yorgi Kilisesi ziyaret eden Büyükelçi Berger ve beraberindeki heyet, kısa bir sohbet gerçekleştirmesinin ardından bugün Avrupa'nın tehlike altındaki 7 kültürel miras alanından biri olarak seçilen Büyükada Rum Ortodoks Yetimhanesi'ni ziyaret etti.

"Buradaki kültürel zenginlikten gerçekten etkilendik"

Yetimhane önünde açıklama yapan Büyükelçi Berger, "2018 Avrupa'da Kültürel Miras'ın yılı. Dolayısıyla ben de bu vesileyle Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kültürel miras noktalarını ziyaret ediyorum. Büyükada'ya da ilk defa geliyorum. Buradaki kültürel zenginlikten gerçekten etkilendik. Sivil toplumun çok güçlü olduğunu gördük. Onlar da bu kültürel zenginliği canlı tutmaya çalışıyorlar. Bugün çok önemli bir yerdeyiz. Avrupa Bizim Derneği tarafından '7 En Çok Tehlike Altında Olan Yer' programına dahil edilen yetimhanedeyiz. Umuyorum ki burası restore edilerek Türkiye'nin diğer önemli kültürel miras alanlarına eklenebilir" dedi.

"Burayla ilgili neler yapılabileceği ondan sonra değerlendirilebilir"

Büyükelçi sözlerine şöyle devam etti: "Gerçekten Türkiye'de yakın zamanda restore edilmiş oldukça büyüleyici, etkileyici yerler gözlemledim ve bu yerleri aktif tutmaya çalışan çok güçlü bir sivil toplum yapısı var. Kendilerine başarılar diliyorum. Elimizden gelen desteği verebilecek miyiz, bunun için çalışıyoruz. Ziyaretin ardından burayla ilgili bir yuvarlak masa toplantımız olacak. Planları detaylı dinleyeceğiz. Burayla ilgili neler yapılabileceği ondan sonra değerlendirilebilir".

Ziyaretini 'Avrupa Kültürel Miras Yılı' etkinlikleri kapsamında gerçekleştiren Büyükelçi Berger, Belediye Başkanı Atilla Aytaç ile birlikte Büyükada'nın tarihini yerlerine de ziyaretlerde bulundu. Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ise ziyaretten memnun kaldıklarını, buranın kurtarılması gerektiğini belirterek gerekli desteği beklediklerini söyledi.

AB Delegasyonu Başkanı Berger'in ziyareti Büyükada'da Rum Ortodoks Yetimhanesi'yle ilgili yapılan yuvarlak masa toplantısı ile devam etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Büyükada Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title