Haberler

​SAP Forum Ankara'da Türkiye'nin Dijital Ajandası Ele Alındı

Güncelleme:

"Dijital Ekonomi Çağı" temasıyla düzenlenen forumda "Dijital Vatandaşlık" ve "DijitalTürkiye" kavramları değerlendirildi, ülkemizden ve dünyadan başarılı teknoloji dönüşüm projeleri paylaşıldı. Etkinlik kapsamında, e-devlet dönüşümü, akıllı şehirler büyük veri yönetimi, e-devlet uygulamaları, kurumsal uygulamalar, analitikler ve yeni nesil uygulamalar gibi önemli başlıklar da ele alındı. İş dünyasındaki liderlerin %90'ının dijital dönüşümü gerçekleştirmeyi hedeflediği, %25'inin bu konuyla ilgili bir planı olduğu, ancak yalnızca %15'inin bu dönüşüme kaynak ayırdığı belirtildi. Dijital ekonomi çağında geleceğini yeniden şekillendirmek isteyen kurumların etkin ve yenilikçi teknolojilerle bu dönüşümü gerçekleştirmek için adım atacağının altı çizildi.

Dijitalleşme ile birlikte ülkemizde ve dünyada yepyeni bir dönem başladı. Gerek günlük hayatımızda gerekse tüm iş süreçlerinde hızlı bir dönüşüm yaşanıyor ve "Dijital Ekonomi" hayatımızın her alanında farklılaşma ve inovasyon sağlıyor.

Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP tarafından bu yıl 10.su düzenlenen SAP Forum Ankara, "Dijital Ekonomi Çağı" teması ile 10 Mart'ta JW Mariott Hotel'de gerçekleştirildi. Kamu, enerji, savunma ve birçok farklı sektörden lider ve profesyonelleri bir araya getiren, kamu sektörünün önemli etkinliklerinden biri olan SAP Forum Ankara, dijital dönüşüm çağında geleceğini yeniden şekillendirmek isteyen kurum ve şirketler için de yenilikçi bir platform oluşturdu. Kamu sektöründe SAP çözümleri ile gerçekleştirilmiş önemli kurumsal dönüşüm projelerinin paylaşıldığı, dijital vatandaşlıktan farklı endüstrilerdeki yeniliklere kadar Türkiye'den ve dünyadan başarılı teknoloji ve dönüşüm projelerinin ele alındığı interaktif sunumlar, ziyaretçilerin yakın takibinde gerçekleşti.

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin açılış konuşmasında Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu dijital ekonomi çağını şöyle değerlendirdi: "Dijital ekonomi, bireylerin, şirketlerin, kamu sektörünün ve hatta hükümetlerin gündeminde önemli bir yer tutuyor. Teknoloji hayatımıza girdiğinden beri içinde bulunduğumuz değişim sürecinde daha gidecek çok yolumuzun olduğunu biliyoruz. Ancak teknoloji bu yolları kat etmeye hazır. Kurumların da dijital ajandalarını oluşturmak için istek, enerji ve yatırımlarının giderek arttırdığını görüyoruz. Yapılan bir araştırmaya göre iş liderlerinin %90'u dijital dönüşümü gerçekleştirmeyi gündemine almış bulunuyor, bu liderlerin %25'inin bu konuyla ilgili bir planı var ve %15'i buna kaynak ayırıyor. Önümüzdeki dönemde dijital dönüşüm daha fazla hayatımıza girecek. Dönüşümü gerçekleştirmek için birçok kurum yola çıktı ve kurumlarını bu dönüşüme adapte ederek başarılı sonuçlar almaya başladı. Geleceğini yeniden şekillendirmek isteyen bütün kurumlar dünyayı tüm hızıyla etkisine alan bu süreci yaşayacak. Artık insanlar değil nesneler birbirine bağlanıyor ve her şey birbirine bağlı bir dünyaya evriliyoruz."

Keskin, sözlerine şöyle devam etti: ''Geleceği öngören inovatif şirketler bugün ekonominin en büyük oyuncuları arasına katıldı. Dijital dönüşümün formülü 3 ana maddede toplanıyor: daha hızlı hareket etmek ve karar vermek, güvenilir iş ortaklarıyla yola çıkmak ve geleceği şekillendirmek için hayal etmekten vazgeçmemek."

Dijital dönüşüme öncülük eden projeler SAP Forum Ankara'da tanıtıldı

Kamudan ve özel sektörden başarı öykülerinin paylaşıldığı Forum'da, Türkiye Petrolleri "Yılın Kurumsal Dönüşüm Projesi" ödülünü alırken, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü de "Yılın Teknoloji Projesi Ödülü"nün sahibi oldu. Aynı zamanda T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ise "Yılın İş Zekası Projesi" ödülünü almaya hak kazandı.

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Mutlu Gül, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. Bekir Tüzel ve T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Bilgi İşlem Şube Müdürü Mehmet Yazıcı ödüllerini SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin'in elinden aldı.

SAP, 1988 yılından beri elektrik, doğalgaz ve su sektöründe çözüm üretici olarak edindiği tecrübesiyle, 4200'den fazla enerji sektörü müşterisine hizmet veriyor. SAP'nin enerji sektörüne sunduğu özel çözümler, kurumlara ortak ve merkezi yönetim kabiliyetleri sağlarken, standart ve konfigüre edilebilir işlevleri ile fark yaratıyor.

Akıllı şebekeler ve merkezi veri iletişim platformları oluşturulmasında fikir önderliği yapan SAP, TP Petrol Dağıtım A.Ş.ile ortak bir projeye imza attı. 2015 yılında dağıtım bayi ağını üçte bir oranında artıran, tesislerini iki katına çıkaran ve satış hacmini büyüten TP Petrol Dağıtım A.Ş, gerçekleştirdiği dijital dönüşümü ve elde ettiği faydaları SAP Forum Ankara'da ziyaretçilerle paylaştı. TP Petrol Dağıtım A.Ş, SAP çözümleri ile sadeleşme ve entegrasyon sağlayarak gerçek zamanlı yönetim ile karar verme sürecini hızlandırdı, böylece merkezlerden gelen siparişlerin doğrudan aktarılması, dolumda araç beklememesi ve faturaların hızlı şekilde kesilmesi sağlandı.

SAP Forum Ankara'da öne çıkan bir diğer proje ise T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'nün SAP işbirliği ile gerçekleştirdiği dönüşüm projesi oldu. Proje kurumun, gün geçtikçe artan paydaşlarına sunduğu hizmetlerin kontrollü ve yönetilebilen süreçlerde yürütülmesini destekliyor. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ise veri tabanı ve veri ambarı yönetimi ve raporlamada SAP ile işbirliği yaparak dijital dönüşümde çok önemli bir adım attı. Stratejik planlama ve bütçelemede SAP ile ortak çözüm üreten ve yurt dışı satışlara önem veren Havelsan ise özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika (Mena) bölgesinde askeri alanda SAP ile özel ERP çözümleri oluşturmakla ilgili hedefler belirledi.

Dijital ekonomi çağında üretilen büyük veriyi kullanarak akıllı sistemleri mümkün kılan SAP teknolojilerinden olan Vora çözümü, SAP'nin Istanbul Teknopark'taki SAP Geliştirme Merkezi'nde geliştirilerek tüm dünyaya sunuluyor. Bu çözüm ile geleceği öngören, kendi kendine öğrenen ve veriden bilgi oluşturulmasını sağlayan "akıllı araç ve şehir" gibi sistemler bütün kurumlar tarafından dünyanın her yerinde kullanılabilir hale geliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zeynep Keskin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title