Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kocaeli'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Kocaeli'de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, kadınların toplumun ve ailenin temel unsuru olduğunu söyledi.

Çocukları geleceğe hazırlayan kadınların eğitime erişimi noktasında Türkiye'de son yıllarda önemli gelişmeler yaşandığını dile getiren Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen okuma yazma seferberliği kapsamında Kocaeli olarak kentteki bütün kurumlarla işbirliği içerisinde çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Aksoy, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye'de yürütülen birçok çalışma olduğuna dikkati çekerek, "Kadınlarımıza ayrımcılık yapmadan, erkeklerle birlikte aynı şartlarda aynı imkanlara ulaşmaları hepimizin ortak arzusu. Özellikle kadınlarımızın istihdamında daha iyi yerlere gelinmesi hepimizin isteği. Bu noktada KOSGEB tarafından yürütülen girişimcilik kurslarında özellikle kadınlarımızın eğitim almaları ve girişimci olmalarını istiyoruz." diye konuştu.

"Kadına şiddet kabul edilemez"

Son günlerde ülke gündeminde sıkça yer alan kadına şiddet konusunun hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ve izah edilemeyeceğini vurgulayan Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda önemli bir toplumsal duyarlılık Türkiye'de oluşmaya başladı. Bu duyarlılığın daha üst noktalara taşınması ve toplumun bütün kesimlerinin fikir birliği içerisinde olmaları da büyük önem taşımaktadır. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında devletin ilgili birimlerince birçok çalışma yürütülmektedir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz bünyesinde şiddete uğrayan kadınlarımızın başvurabileceği Şiddet Önleme Merkezi oluşturulmuştur. Bu merkezde onların talepleri alınmakta ve işlemleri büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. Çeşitli nedenlerle evinden ayrılmak zorunda kalan ve barınacak yeri olmayan kadınlarımız için de kadın sığınma evlerimiz hizmet vermektedir."

Aksoy, Kocaeli Valiliği ile eşi Hülya Aksoy'un koordinasyonunda yürütülen Kadın Sağlığı Projesi'yle kentteki 15-69 yaş grubundaki bütün kadınlara ulaşmayı amaçladıklarını belirterek, "Geçen hafta sonu itibariyle ulaştığımız kadın sayısı 65 bine yaklaşmıştır. Önümüzdeki süreçte bunu daha hızlı bir şekilde hedeflediğimiz sayıya ulaştırma adına gayretlerimiz devam edecektir." şeklinde konuştu.

Kadınların toplum içindeki değerini herkesin bilmesi ve saygı duyması gerektiğinin altını çizen Aksoy, "Kadınlarımız aile içerisinde en fazla yükü taşıyan insanlar. Onların bu yönüyle topluma sundukları katkı her türlü katkı takdirin üzerindedir. Bu anlamda, özellikle başta şehit aileleri ve eşleri olmak üzere bütün kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum." dedi.

Aksoy'un konuşmasının ardından Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, "Kadın ve Yaratıcılık" konulu sunum yaptı. Program, Trabzon'un Maçka ilçesinde yürütülen önleyici güvenlik faaliyeti esnasında terörist unsurlarla sağlanan temasta şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Osman Gazi Çetingöz'ün annesi Huriye Çetingöz ile engelli annesi Özlem Yenen ve koruyucu anne Hayrunnisa Sezikli'ye günün anısına plaket takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aksoy Hülya Aksoy Türkiye Politika Güncel Haberler

title