Haberler

649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivanlığı İkinci Kez Mehmet Yeşilyeşil Kazandı

Geleneksel 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Finalde Ali Gürbüz'ü Yenen Mehmet Yeşilyeşil, Başpehlivan Oldu.

Geleneksel 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde Ali Gürbüz'ü yenen Mehmet Yeşilyeşil, başpehlivan oldu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin final müsabakalarını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar ağası Seyfettin Selim'in yanı sıra Er Meydanı'ndaki tribünleri dolduran yaklaşık 10 bin kişi izledi. Seyircilerin arasında çok sayıda bayanın da olması dikkat çekti. Final güreşi öncesinde ise güreşlerde görevli personel Er Meydanına dev Türk bayrağı açtı ve 'Terörü lanetliyoruz' pankartı ile 10. Yıl Marşı eşliğinde tur attılar.

Başpehlivanlık final güreşinde ise Mehmet Yeşilyeşil ile Ali Gürbüz saat 18.40'da Sarayiçi'nde Er Meydanına çıktı. Cazgırın manileri ile peşrev çekmeye başlayan 2 başpehlivan seyircileri selamladı ve ardından güreşe tutuştu. 35 dakikalık sürede başpehlivanlar yenişemeyince 15 dakikalık puanlamaya geçildi. Ancak yine yenişen çıkmayınca altın puana geçildi. Burada temkinli davranan iki başpehlivan kule hakem heyeti tarafından birer ihtar, ardından ise basit güreştikleri için sarı kart verildi. Yaklaşık 1 saat 35 dakika süren güreşte, Yeşilyeşil, ani bir hareketle rakibini yere yatırdı ve puan almayı başarınca üst üste 2. Kırkpınar Başpehlivanlığı'na uzandı. Hakimin bitiş düdüğünün ardından Yeşilyeşil sevinç çığlıkları atarken. Ali Gürbüz ise üzüntüye boğludu. Daha sonra iki başpehlivan birbirlerini kutladı. Ardından da Yeşilyeşil tribündeki babası Süleyman Yeşilyeşil'e sarıldı.

Daha sonra seyircileri selemlayan Yeşilyeşil, Başpehlivanlık kupasını Bakan Özak'ın elinden aldı. Ayrıca Yeşilyeşil'e Başpehlivanlık ödülü olarak 20 bin lira verecek. Ayrıca ağa Seyfettin Selim başpehlivan Yeşilyeşil'e sıfır kilometre otomobil hediye edeceğini açıkladı.

ANNE TRiBÜNDE

Başpehlivanlık güreşini Yeşilyeşil'in annesi Esmer ve babası Süleyman Yeşilyeşil'de izledi. Oğlu ikinci kez başpehlivan olduğu için mutlu olduğunu belirten anne Yeşilyeşil, "Oğlum ikinci defa başpehlivan oldu. Allahım inşallah üçüncüsünü de nasip eder."dedi.

KIRKPINAR'DA DERECEYE GİREN İSİMLER İSE ŞÖYLE:

MİNİK-1 KÜÇÜK BOY

1.Ensar Bıyık

2.Serdar Yıldırım

3.Batuhan Güzel

3.Eyüp Sabri Çavdar

MİNİK-2 ORTA BOY

1.Süleyman Çetin

2.Fatih Kurnaz

3.Muhammed Hubeyb Ergin

3.Ahmet Çoban

MİNİK-3 BÜYÜK BOY

1.Hasan Güzeller

2.Ramazan Sarı

3.Yusuf Yalın

3.Okan Şahin

TEŞVİK BOY

1.Abdulrefik Öner

2.Rıdvan Kaya

3.İsmail Enes Eyice

3.Yavuz Şen

TOZKOPARAN

1.Yusuf Can Zeybek

2.Yaşar Şan

3.Muhammet Üstel

3.Oğuzhan Borucu

DESTE KÜÇÜK BOY

1.Mustafa Batu

2.Arif Çevik

3.Yusuf Minta

3.Ümit Kurtoğlu

DESTE ORTA BOY

1.Burak Eryılmaz

2.Remzi Kaplan

3.Samet Özaslan

3.Osman Sarıdemir

DESTE BÜYÜK BOY

1.Eyüp Kıyı

2.Resul Tarı

3.Recep Taslak

3.Doğan Yılmaz

KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK BOY

1.Serdar Doruk

2.Serkan Üğdüler

3.Abdülhamit Altun

3.Özer Ay

KÜÇÜK ORTA BÜYÜK BOY

1.Atilla Balcı

2.Mustafa Okulu

3.Oktay Sancak

3.Mecit Yıldırım

BÜYÜK ORTA

1.Fatih Sultan Mahmet Alabacak

2.İsmail Varol

3.Erkan Ertan

3.Hasan Cengiz

BAŞALTI

1.Süleymen Aykırı

2.Ali Altun

3.Ünal Karaman

3.Ahmet Selbest

BAŞ

1-Mehmet Yeşilyeşil

2-Ali Gürbüz

3-Semest Bulut

3-Tahir Borucu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title