Haberler

60 Yaş ve Üstündeki Ziyaretçiler Senior Assist +60 Yaşam Evleri'nde

Güncelleme:

Senior Assist Sağlık Grubu, "+60 Yaşam Evi" konseptiyle İstanbul Beylikdüzü'nde açacağı tesisinde ziyaretçilerini ağırladı.

Belçika'da kurulan ve dünya genelinde 42 huzurevi ile hizmet veren Senior Assist Sağlık Grubu, "+60 Yaşam Evi" konseptiyle İstanbul Beylikdüzü'nde açacağı tesisinde ziyaretçilerini ağırladı. 60 yaş ve üstündeki ziyaretçiler, +60 Yaşam Evi Genel Müdürü Mustafa Irgat'la beraber, bir gün için bile olsa, kelimenin tam anlamıyla çocukluklarına geri döndüler.

Ziyaretçilerine önce + 60 Yaşam Evi'ni gezdiren Irgat, 60 yaş ve üzerindeki insanlara daha kaliteli bir yaşam sunmak için sağlayacakları imkanlar hakkında da detaylı bilgi verdi. Sonrasında ise hep birlikte şarkılar söyleyip, 'eski' günleri anan ziyaretçilerin mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

"Türkiye artık en hızlı yaşlanan ülkeler arasında"

Genel Müdür Mustafa Irgat +60 Yaşam Evi'ndeki ana faaliyetlerini şöyle aktardı:

"Ülkemizde 60 yaş üstünde 7.5 milyon civarında insan yaşıyor. Yapılan araştırmalar, 2050 yılı itibari ile bu sayının 17 milyona ulaşacağını gösteriyor. Türkiye dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkeler arasında olarak görülse de, doğum ve ölüm oranlarının hızla azalması ve yaşam beklenti süresinin artması nedeni ile en hızlı yaşlanan ülkeler arasında yer alıyor."

Dünyanın ve dolayısı ile Türkiye'nin giderek yaşlanmasının, çok önemli bir sorun olan alzheimer tipi demansı da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Irgat, şu bilgileri verdi:

"Son verilere göre dünyada 35 milyondan fazla demans hastası bulunmaktadır. Ülkemizde ise bu sayının 500 bin civarında olduğu tahmin edilmektedir; bunların yaklaşık olarak 100 bini bakım ve tedavi altındadır, 400 bini ise bakım ve tedavi altında değildir. Dünyada Alzheimer hastası kişi sayısının 2030'da 65.69 milyona, 2050 yılında ise 115.38 milyona ulaşması beklenmekte. Türkiye'de yaşamakta olan 7.5 milyon 60 yaş üstü insan ve yaklaşık olarak 500 bin alzheimer hastası mevcutken 1960'lardan bu yana kurum bakım alanında üretilen toplam yatak kapasitesi 24 bin."

Hızlı kentleşme ve göç nedeniyle değişen yaşlılık algısı ve yaşam tarzıyla birlikte bakım ihtiyacı da artıyor. Senior Assist +60 Yaşamevleri; kişiye özel seçenekler, özel diyetler, periyodik takipler, fiziksel – zihinsel aktiviteler fizik tedavi ve rehabilitasyon, sosyal destek programları ve psikolojik destek programları ile önlerinde daha uzun yıllar olduğu bilinciyle hayatın tadını çıkarmaya çalışan "yeni yaşlı" tipine beş yılda beş bin yatak hedefi ile "yeni bir yaşam-bakım deneyimi" sunuyor…

İstanbul Beylikdüzü'nde, residence kalitesindeki ikinci yaşam evini açmaya hazırlanan Senior Assist, Ağustos 2012'de 280 yatak kapasitesiyle hizmete girecek. Senior Assist ilk yaşam evini Balıkesir Güre'de bu yıl açmıştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Irgat Beylikdüzü İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title