Haberler

6 Bin Üyeli Büyük Kulüp'te Başkanlık Yarışı

Türkiye'nin Seçkinler Kulübü Olarak Bilinen 6 Bin Üyeli Büyük Kulüp'te (Circle D'orient) Bu Hafta Sonu Yapılacak Seçimlerde Üç Başkan Adayı Yarışacak.

Türkiye’nin seçkinler kulübü olarak bilinen 6 bin üyeli Büyük Kulüp’te (Circle D’orient) bu hafta sonu yapılacak seçimlerde üç başkan adayı yarışacak.

Kulübün 14 yıldır başkanlığını yürüten işadamı, sanayici Duran Akbulut yeniden aday. Diğer adaylar ise Kaptanoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gündüz Kaptanoğlu ile sanayici-ekonomist Mehmet Nuri Kuriş.

Duran Akbulut’un listesinde Çevik Bir (Emekli Orgeneral), Tevfik Altınok (Hazine ve Dış Ticaret E. Müsteşarı), Talat Yılmaz (Eski Kızılay Genel Bşk. Yüksek Mühendis) gibi isimler yer alıyor.

Gündüz Kaptanoğlu’nun listesinde ise Salim Dervişoğlu (Emekli Oramiral), Yalçın Sabancı (Yasa Holding Yönetim Kurulu Başkanı), Rıdvan Kartal (Zeyport Liman İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı) gibi isimler var.

Mehmet Nuri Kuriş’in listesinde ise Prof. Dr. Ertan Oktay (Doğuş Üniversitesi), Ali İhsan Karacan (Doç. Dr. SPK eski Başkanı) da yer alıyor.

Adaylar ne dedi

Duran Akbulut, amacının sosyal aktivitelere, sosyal yardımlaşma çalışmalarına ağırlık vermek olduğunu belirterek, “18 senedir yönetim kurulu üyesi, 2 yıl da Bülent Ulusu’nun başkanlığı döneminde ikinci başkanlık yaptım. 14 yıldır kulüp başkanıyım. Kimsesiz ve yardıma muhtaç 200 üniversite talebesi okutuyoruz. Hedefimiz sayıyı 500’e çıkarmak” dedi.

Diğer başkan adayı Gündüz Kaptanoğlu ise son yıllarda Büyük Kulüp’ün yanlış ve yetersiz bir anlayışla yönetildiğini ileri sürdü ve imaj ve prestij kaybettiğini savundu. Kaptanoğlu, iktisadi işletmelerin sürekli zarar ettiğini de söyledi.

Mehmet Nuri Kuriş de Büyük Kulübün kurumsallaşması gerektiğinini belirterek bunu için danışma kurulları oluşturacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title