Haberler

53. Uluslararası Antalya Film Festivali

53. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma bölümü filmlerinden, "Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var" filminin dünya prömiyeri yapıldı.

53. Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Yarışma bölümü filmlerinden, " Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var" filminin dünya prömiyeri yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'ndaki galaya, filmin yönetmeni, senaristi ve yapımcısı Rıza Sönmez ile oyuncular katıldı.

Filmi, Semih Kaplanoğlu başkanlığındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri üyeleri izledi. Sanat severlerin de ilgi gösterdiği filmin söyleşisinde konuşan Rıza Sönmez, filminin çekimleri sırasında Kars'ta tanıştığı görme engelli müzisyen Yüksel Ermutlu'dan ilham alarak yola çıktığını söyledi.

Yazar Orhan Pamuk'un "Kar" isimli romanını da filmin içine alarak bir belgesel hazırladıklarını anlatan Sönmez, filmde Mehmet Aksoy'un Kars'ta bulunan "İnsanlık Anıtı" isimli heykelinin neden kullanılmadığının sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Mehmet Aksoy'un heykeliyle ilgili bir şey de olabilirdi. Fakat onunla ilgili benim birçok insandan farklı bir düşüncem var. Onun kaldırılması itiraz ettiğim bir şey, onun konulma biçimi de aslında benim itiraz ettiğim bir şeydi. Şimdi Kars'a gittiğiniz zaman Kars'ta insanların bir kısmı Ermenilerle ilgili bir şeyler anlatır. Ermenistan'a gittiğinizde bir dolu şey duyarsınız. Onlarla o politik dertleri tartışıp bir şeylere ikna etmeye çalışmayı çok sevmiyorum. 'Benim dayattığım şekilde barışmalısınız' diye bir tanımlamayı doğru bulmuyorum. Mehmet Aksoy'un işlerini çok seviyorum, eskiden beri takip ederim. Ancak insanların birbirleriyle barışma yolunu bir üst dille tanımlamayı çok doğru bulmuyorum. Dolayısıyla filmimde onu da çok konu etmedim. Temelde bu filmi izleyen birinin Kars'la ilgili bir fikir edinmesinin Kars'a dair bir araştırma yapma arzusunun ya da Kars'a gitme arzusunun oluşturulmasıyla ilgili bir şey varsa, o zaman bu film işlevlerinden birini gerçekleştirmiştir."

Orhan Pamuk'a filmin bir kaydını gönderdiğini kaydeden Sönmez, aslında filmin isminin ilk başta farklı olduğunu, adını değiştirdikten sonra da Orhan Pamuk'a mesaj attığını kaydetti.

Filmin başrol oyuncusu Yüksel Ermutlu da Kars'ta yaşayan bir halk müziği sanatçısı olduğunu ve oyunculuğa yeteneği olduğunu bilmediğini, bu film ile keşfettiğini söyledi. Ermutlu, yeni projelere "evet" diyeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Orhan Pamuk Antalya Kars Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title