Haberler

50 Yıldır Kara Kalem Resim Yapıyor

Konya’nın Ereğli ilçesinde yaşayan 65 yaşında ki Ziya Öztürk, 50 yıldır kara kalem ile resim yaparak sanatını korumaya devam ediyor.

Konya'nın Ereğli ilçesinde yaşayan 65 yaşında ki Ziya Öztürk, 50 yıldır kara kalem ile resim yaparak sanatını korumaya devam ediyor.

Ereğli'de kendisinden başka kara kalem ile resim yapanın olmadığını söyleyen Öztürk, ilkokulda okurken öğretmeni tarafından keşfedildiğini belirtti. Tam 19 yıl boyunca İstanbul Bakırköy'de dönemin Belediye Başkanı Ali Talip Özdemir tarafından tahsis edilen küçük bir kulübede portre çizdiğini söyleyen Öztürk, "Dünyaca ünlü ressamlar bile beni ziyaret ederek kara kalem ile çizdiğim resimlere hayretle bakarlardı, Allah tarafından bana verilen bu yetenek nedeniyle kendimi çok şanslı hissediyorum" diye konuştu. Sanata ve sanatçıya değer verilmesi gerektiğini belirten Öztürk, bir zamanlar futbol oynadığı için resim yapmaya ara verdiğini de ifade etti. Ereğli ilçesinde Belediye tarafından Oğuz Ata Sosyal Tesislerinde verilen yerde çizimlere devam eden Öztürk, insanların özel günlerde sevdiklerine armağan etmek için porte çizdirmeye geldiklerini belirtti. Sağlığım el verdiği sürece bu işi yapmaya devam edeceğim diyen Öztürk, kendisine verilen fotoğraflar ile çizim yaptığını karşısında duran canlı bir kişiyi ise çizemeyeceğini ifade etti.

Ortaokul mezunu olduğunu dile getiren Öztürk, bu işin okulunu bitirmedim ancak bu işi öğrenmek isteyenlere bildiklerimi öğretmeye hazırım diyerek sözlerini tamamladı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ziya Öztürk Ereğli Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title