Haberler

5. Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu ve Anma Günü

Hacı Bayram-ı Veli'nin her yönüyle ele alındığı 5. Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu ve Anma Günü, TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Ankara'nın sembol ismi ve manevi büyüklerinden olan Hacı Bayram-ı Veli'nin ele alındığı 5. Uluslararası Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu ve Anma Günü'ne Kalem Vakfı Başkanı Vahit Göktaş, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, TİKA Başkan Yardımcısı Birol Çetin, Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Adem Solmaz katıldı. Program, Ankara Kalkınma Ajansı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Kalem Vakfının organizasyonu ile gerçekleştirildi. Sunuculuğunu oyuncu ve ses sanatçısı Necip Karakaya'nın yaptığı sempozyum, Fatih Koca'nın tasavvuf müziği dinletisi ile başladı, Hacı Bayram-ı Veli'nin hayatını anlatan belgesel gösterimi ile devam etti. Açılış konuşmalarının ardından afiş ve kompozisyon yarışmalarında ödül kazanan öğrencilere hediye ve plaket takdim edildi. Ayrıca 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümü dolayısı ile Ümitköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaokul öğrencisi Zeynep Rana Karakaya, İstiklal Marşı'nı okudu.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Ankara Kalkınma Ajansı olarak maddi kalkınmanın kesinlikle tek başına yeterli olmayacağı, kalkınma noktasında ilimizin beşeri ve manevi anlamda da kalkınmasını istiyoruz. Bu kapsamda toplumumuza ve insanlığa değer katan, Ankara'nın sembol değerlerinden olan Hacı Bayram-ı Veli'nin her yönüyle ele alındığı Hacı Bayram-ı Veli Sempozyumu'nun beşincisini Kalem Vakfı ile düzenliyoruz. Ankara Kalkınma Ajansı olarak ilimizin manevi anlamda kalkınmasını sağlayacak programları desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Sempozyumda Hacı Bayram-ı Veli'nin hayatı, yaşadığı dönemin koşulları, tasavvufi görüşleri, dil ve edebiyatı ile dönemindeki Ahiler ve diğer tarikat temsilcileriyle olan ilişkileri ve Hacı Bayram-ı Veli'den Mehmet Akif'e Anadolu'da beka ve istiklal ruhu sekiz farklı oturumda ele alındı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title