Haberler

5 Bin Kişilik Türkmen Ordusu Sahaya İniyor

Güncelleme:

Davutoğlu'nun "Bundan sonra sınırımızda IŞİD'i görmeyeceğiz" açıklamasının ardından, MİT'in koordinasyonunda muhalif Türkmen tugaylar Ankara'da sürpriz bir toplantı gerçekleştirdi.

IŞİD'e karşı başlatılan operasyonların ardından Ankara'da sürpriz bir toplantı yapıldı. IŞİD ve Esad'a karşı savaşan 20 Türkmen tugayının temsilcisi MİT'in koordinasyonunda bir araya geldi. Kurulması planlanan 5 bin kişilik Türkmen ordusuna son şekli verildi. Türkiye ile koordineli olacak ordu, bölgedeki etnik temizliğe de engel olacak.

SİNYALİ DAVUTOĞLU VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Bundan sonra sınırımızda IŞİD'i görmeyeceğiz. Nasıl yapacağımız bizde saklı" açıklamasının ardındaki detayları ortaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda, MİT'in koordinasyonunda muhalif Türkmen tugaylar Ankara'da sürpriz bir toplantıda biraraya geldi.

TÜRKMEN ORDUSU SAHAYA İNİYOR

Suriye kuzeyinde ve Halep çevresinde bulunan muhalif Türkmen tugaylar, MİT koordinasyonunda, güvenlik, istihbarat ve askeri birimlerden yetkililerin de katılımıyla geniş kapsamlı bir toplantı düzenledi. Dün başlayan toplantıda ele alınan ağırlıklı konu ise kurulma çalışmalarına hız verilen Birleşik Türkmen Ordusu oldu. Çağrıları "gizli" yapılan toplantıda kurulması planlanan 5 bin kişilik Birleşik Türkmen Ordusu'na son şekli verildi.

YENİ YOL HARİTASI

Toplantıya Halep ve Bayır-Bucak bölgesinde Esad ve IŞİD'e karşı savaşan muhalif tugaylardan yaklaşık 20 temsilcinin katıldığı ifade ediliyor. Toplantıya Sultan Murad, Muntasır Billah, Sultan Mehmed gibi etkili tugaylardan temsilcilerin katıldığı ve yeni dönemdeki yol haritasının şekillendirildiği öğrenildi.

EĞİT-DONAT İFLAS ETTİ

ABD öncülüğünde başlatılan eğit-donat projesinin istenen başarıyı göstermemesi üzerine yeni formüller devreye girdi. Bu formüllerin başında ise Ankara'nın destek verdiği Birleşik Türkmen Ordusu olduğu belirtiliyor. Bu ordunun TSK'nın yapacağı sınır ötesi harekatlarda Ankara'yla koordineli olacağı iddia ediliyor. Türkmen Ordusu, IŞİD'den kurtarılacak Türkmen bölgelerinde denetimi ele alacak ve bölgenin nüfus yapısının değiştirilme tehlikesinin de önüne geçecek.

İKİ BÖLGEDE KONUŞLU

Kurulma çalışmalarında son noktaya gelinen Birleşik Türkmen Ordusu, 2 bölge odaklı şekillendirilecek. Ordunun Bayır-Bucak yapılandırması geçtiğimiz hafta tamamlandı ve Ahmet Arnavut Genel Komutan olarak tayin edildi. 2. Sahil Tümen Komutanı Teğmen Tarık Solak, Dış İlişkiler Sorumlusu Başşar Molla, saha komutanları ise Ömer Abdullah ve Adil Orli oldu.

HALEP'TE TEK ÇATIDA

Halep bölgesinde ise en büyük üç tugay başta olmak üzere mahalli Türkmen birliklerle beraber diğer grupların da Sultan Murad Tümeni adı altında toplanması bekleniyor. Dün Ankara'da başlayan toplantıda ordunun görev dağılımının tesbiti bekleniyor. Birleşik Türkmen Ordusu'nun Türkmen Dağı'nda büyük bir gövde gösterisiyle tüm dünyaya ilan edileceği öğrenildi. Türkmen Ordusu'nun Suriye içinde ve dışında yaşayan Türkmenlere "vatanınızı savunun" çağrısında bulunacağı da belirtiliyor.

İLK HEDEF LAZKİYE

Ordunun, Bayır-Bucak bölgesinde mevzilendireceği tümen ise diğer muhalif ordularla birlikte Esed'in kalesi Lazkiye'yi hedefliyor. Ordunun öncelikli hedeflerinden biri olarak Lazkiye sahil yolunun Esed ve İran unsurlarından temizlenmesi ve Lazkiye'ye gidecek yolun açılması gösteriliyor. (Kaynak: Yenişafak)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Lazkiye Suriye Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (561)

BAHOZ:

IŞ İT BACILARINIZA TECAVÜZ EDERKEN NERDEYDINIZ BOK ORDUSU

36
59
yanıtYanıtla
Şewko:

Orası Kürdistan akıllı olun ordaki gariban türkmenlere gaz vermeyin Ayıptır günahtır faşistliği bırakınlaaaaaan insan olun insna

68
26
yanıtYanıtla
Fikir özgürlügü:

HITLERIN 2. Dünya harbinde ki "yanik toprak" felsefesi uygulayacaksin karincanin besleneneyecegi topraga cevireeksin elektrik yolamayacaksin .yolari patlat temiz su sebekelerini bombala .o zaman kendiliginden si..... olup giterler asagliklar

9
75
yanıtYanıtla
Hamza:

5000 türkmenin yanina türkiyedende o kadar asker giderse tamamdir bu is topraklarimizin bir parcasi geri aliriz

71
10
yanıtYanıtla
TÜRK HALKI:

BU TÜRKMENLERDEN BİR CACIK OLMAZ İŞİD 10 000 KİŞİYİ NUSRA ÖSO ÖNÜNE KATIP TÜRKİYEYE KADAR KOVALADI İŞİDİN 50 SAVAŞÇISI BUNLARIN KÖKÜNÜ GETİRİR BOŞ İŞ BENCE

9
69
yanıtYanıtla
ALİ CİNAR....:

Saddam rejiminden sonra Turkmen kardeslerimize Barzaniye yaptigimiz yardimin yarisini yapsaydik ve gereken askeri ve lojistik desteyi verseydik..o bolgede simdi Hic bir teror orgutu barinamiyor olacakti..gec kalinmis bir karar insallah caniyla kaniyla bize bagli kardeslerimizi bir daha unutmayiz...

16
62
yanıtYanıtla
kuzeyin oğlu:

Bu kavga bizim kavgamızdır dede topraklarımız geri alınacak. Çakma kürtler denizin dibine inşllh. Ben hazırım

43
34
yanıtYanıtla
vatansever:

mit tırları işide gidiyor diyenler şimdi cıkıp konussun . ne mutlu türküm diyene. . .

43
34
yanıtYanıtla
hassan Mobil-ANDROID:

bu kurdistan dediginiz devlet nerde ?? para birimi ne ?? borsasi nerde?? ordusu nerde ?? hayal kurmayin olmayan bayraginizin diregini ...

64
9
yanıtYanıtla
yandaş memur sen:

Oyuna gelmeyin akp ne diyorsa tersini yapıyor.sürede savaş kışkırtılıcılıgı yapıyor

64
8
yanıtYanıtla
Tüm 561 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title