Haberler

40 Öğrencinin Zehirlenmesi ile İlgili İnceleme Başlatıldı

Kocaeli Üniversitesinde yemekten zehirlenen 40 öğrencinin taburcu edildiğini açıklayan Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "İnceleme sonucuna göre sorumlular hakkında gerekli işlemler yerine getirilecektir" dedi.

Kocaeli Üniversitesinde yemekten zehirlenen 40 öğrencinin taburcu edildiğini açıklayan Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "İnceleme sonucuna göre sorumlular hakkında gerekli işlemler yerine getirilecektir" dedi. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Yerleşkesi'nde 40 üniversite öğrencisi, üniversite yemekhanesinde yedikleri yemekten dolayı zehirlendikleri iddiasıyla hastaneye kaldırıldı. Mide bulantısı şikayeti olan öğrenciler, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaşanan olayla ilgili sosyal medya hesabı üzerine art arda 2 açıklama yapan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu, konunun ilgili makamlar tarafında incelediğini söyledi.

"İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ VE İZMİT TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZLERİ İNCELEME BAŞLATTI"

Kocaeli Üniversitesinde Umuttepe Yerleşkesinde bulunan yemekhanede yemek yedikten sonra zehirlendikleri iddiasıyla hastaneye kaldırılan öğrencin taburcu edildiğini söyleyen Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Olayın duyulmasına müteakiben İzmit İlçe Tarım Müdürlüğü ve İzmit Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından su ve yemek numuneleri alınmış olup, laboratuvar sonuçları beklenmektedir. Ayrıca Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafında da mevcut durum hakkında inceleme başlatılmıştır. İnceleme sonucuna göre sorumlular hakkında gerekli işlemler yerine getirilecektir" dedi.

"Üniversitemiz bu tür şikayetlerle ilgili olarak gerekli araştırma ve soruşturmayı yapmakta ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır"

Daha önceki şikayetlerin de soruşturulduğunu ifade eden Prof. Dr. Hülagü, "Daha önce turşudan böcek çıktığı iddiası ile ilgili olarak yapılan araştırmada, böcek olmadığı, çağla sapı olduğu tespit edilmiştir. Üniversitemiz bu tür şikayetlerle ilgili olarak gerekli araştırma ve soruşturmayı yapmakta ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. 2017-2018 Eğitim Öğretim güz döneminde yapılan ve yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı yemek memnuniyet anketimizde 'Mükemmel', 'İyi', 'Orta' işaretleyenlerin oranı yüzde 83,65 olarak gerçekleştiği görülmektedir" şeklinde konuştu.

(Murat Kanber / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title