Haberler

Yanlış Kandan Öldüğü İleri Sürülen Yaşlı Kadının Oğlu Konuştu

Yanlış kandan öldüğü ileri sürülen yaşlı kadının oğlu konuştuDENİZLİ - Denizli Servergazi Devlet Hastanesi ortopedi servisinde tedavi gördüğü sırada, yanlış kan verildiği için hayatını kaybettiği öne sürülen 75 yaşındaki Hörü Kesen'in oğlu Tuncer Kesen, hastaneden şikayetçi olacağını söyledi.

Yanlış kandan öldüğü ileri sürülen yaşlı kadının oğlu konuştu

DENİZLİ - Denizli Servergazi Devlet Hastanesi ortopedi servisinde tedavi gördüğü sırada, yanlış kan verildiği için hayatını kaybettiği öne sürülen 75 yaşındaki Hörü Kesen'in oğlu Tuncer Kesen, hastaneden şikayetçi olacağını söyledi.

Denizli Servergazi Hastanesi ortopedi servisinde yatan 75 yaşındaki Hörü Kesen'in, yanlış kan verildiği için yaşamını yitirdiği öne sürüldü. Edinilen bilgiye göre, Buldan ilçesinde ikamet eden Hörü Kesen, 30 Kasım günü diz rahatsızlığı nedeniyle Servergazi Hastanesine başvurdu. 1 Aralık günü diz protezinden ameliyat olan ve kan grubu 0 Rh+ olan 75 yaşındaki Kesen'e, AB Rh + kan verildiği iddia edildi. Bunun üzerine fenalaşan Kesen, yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Kesen, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. Yaşlı kadın Türlübey Mahallesi'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Annesinin mezarına giderek ağlayan Tuncer, "Annemi Denizli'ye doktora götürdüm. Denizli'de Servergazi Devlet Hastanesi'nde yatış verdiler. Perşembe günü ameliyat oldu, iyi çıktı başarılı geçti. Kendine geldi, sabaha kadar konuştuk, sohbet ettik. Öğlene kadar yine iyiydi. Oturuyorduk, kardeşim geldi. Benim o esnada kan torbası gözüme çarptı. Annemin kan grubuna benzemiyor dedim. Sıfır grubu olduğunu biliyorum ama AB grubu yazıyor dedim. Annem yarım saat sonra kustu, temizledik, peçete almaya gittim, geldim o sırada geldiğimde yüzü sapsarı dudakları mosmordu, üşüyordu. Oğlum bir şey yok dedi. Elledim buz gibi olmuş" dedi.

Pamukkale Üniversitesinde yapılan otopsi sonucunda da çıktığını iddia eden Tuncer, "Kardeşime söyledim baksana üşüyorum demiş. Hemşire çağırdık, hemşire gelince eyvah yanlış kan bağlamışız dedi. Hemşire doktorları aradı, bende serumu kapattım üstünde Ayşe'de yazıyordu. Çift isim var, şüphelendim. Doktorlar geldi, yoğun bakıma gideceğiz dedi. 'Sapasağlam anamın neden yoğun bakıma götürüyorsunuz' dedim. Hasta bakıcı, ben, hemşire yoğun bakıma götürdük. Kötüyse verin bana, Pamukkale üniversitesi hastanesine götüreyim, İzmir'e götüreyim dedim. Götürsek belki ölmezdi vermediler annemi bana. Verseler belki kurtarırdık. Sonra doktor geldi, kabul etti 'bizim hatamız' dedi. Yarım saat durduk, annemin yanına girdik, 'nasılsın ana' dedim 'iyiyim' dedi. Yüzünü elledim normaldi iyiydi. Daha sonra kötü olmuş vefat etti. Kanın verildiği gün vefat etti. Şikayetçiyim sonunda kadar. Sağ sağlam götürdüm, ölüsünü getirdik. Biz yandık başka insanlar yanmasın" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın açıldığını duyuran Denizli Valiliği, yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Söz konusu olay hakkında Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimliğinden alınan bilgi doğrultusunda, 30.11.2017 tarihinde Servergazi Devlet Hastanesi ortopedi servisinde diz protezi ameliyatı yapılan 75 yaşındaki hasta, serviste fenalaşması üzerine yoğun bakım ünitesine alınmış ve takip eden süreçte yapılan tüm müdahale ve tedaviye rağmen hasta kaybedilmiştir. Hastaya yanlış kan transfüzyonu yapıldığı iddiaları üzerine olayla ilgili idari ve adli süreç başlatılmıştır. Hastanın ölüm nedeninin tespit edilebilmesi adına otopsi için Adli Tıp Kurumuna sevki yapılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Avrupa Birliği Servergazi Denizli Buldan 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title