Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Savaşta 31 bin asker hayatını kaybetti

Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, 24 Şubat 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı'nda bugüne kadar en az 31 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Zelenskiy, ayrıca ülkesinin işgal altındaki bölgelerinde on binlerce sivilin öldürüldüğünü belirtirken, "Ama yine de bu bizim için büyük bir kayıp." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya- Ukrayna Savaşı'nda bugüne kadar en az 31 bin Ukraynalı askerin yaşamını yitirdiğini söyledi.

31 UKRAYNALI ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

Rusya'nın Ukrayna'ya 24 Şubat 2022'de başlattığı savaşta 2 yıl geride kalırken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de basın toplantısı düzenleyerek devam eden savaşa dair açıklamalarda bulundu. Zelenski, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda bugüne kadar en az 31 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini açıklayarak, "Bu savaşta 31 bin Ukraynalı asker öldürüldü. Ne 300 bin ne de 150 bin. Ama yine de bu bizim için büyük bir kayıp" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Savaşta 31 bin asker hayatını kaybettiUkrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski

"ON BİNLERCE SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ"

Rusya'nın Ukrayna'nın savaştaki kayıpları hakkında verdiği yüksek sayılara itiraz eden Zelesnki, savaştaki yaralı asker sayısını açıklayamayacağını, çünkü bunun Rusya'ya yardımcı olacak bilgi olduğunu belirtti. Zelenski, ayrıca ülkesinin işgal altındaki bölgelerinde on binlerce sivilin öldürüldüğünü belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, 2022 Aralık'ta yaptığı açıklamada, savaşın başından o ana kadar 13 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini ifade etmiş, bugüne kadar başka bir açıklama yapmamıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski: Savaşta 31 bin asker hayatını kaybetti

RUSYA BİLGİ PAYLAŞMIYOR

Rusya, gizli olarak sınıflandırdığı için kamuoyu ile savaştaki kayıplarına ilişkin bilgi paylaşmazken, ABD'li yetkililer Ukrayna'nın yaklaşık 70 bin asker kaybettiğini ve neredeyse bu sayının iki katı kadar askerin de yaralandığını tahmin ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ukrayna Rusya Uluslararası İlişkiler 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (24)

Tolga Tplg:

Yok yok çık biraz daha. O sayı çok az

79
4
yanıtYanıtla
Ünsal Erol:

Biri şu arkadaşa söylesin Avrupa amerika yerine rusya ile kendi halkı askeri savaşıyor kendi askeri ölüyor halkı perişan oluyor hayla anlamadi yada bir maşa

68
10
yanıtYanıtla
gökhan eker:

Yani kaybettiği vatan topraklarını kırım ı donesk i ruslara helal mi etsin. istersen gel diğer yerleri de sana verelim mi desin. Vatan toprağı senin için ne ifade ediyor.

yanıt23
yanıt32
slim shady:

Önce türkçe öğrenmen lazım! "Hayla" değil hala...yazarken bile güldürdün beni.

yanıt12
yanıt4
Deniz Sosyal:

Öp Putin abinin elini barışın. ABD nin değirmenine su taşımayın. Sonunda bir cacık olmayacak boşuna algı yakma kardeşim. Dört bir yanımız dert zaten.

58
10
yanıtYanıtla
gökhan eker:

Rusların aldığı ve dahasını da istediği vatanının topraklarını ruslara helal mi etsin yani.

yanıt0
yanıt0
Sezgin Sezgin:

Ne çok seviyonuz bu putini

yanıt1
yanıt0
Hiç Heç:

Bu rakamlar savaşı kaybettiğini gösteriyor. Ülkende savaşacak adam kalmamış

21
4
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

putin artik cehennemin dibine git yeter bu kadar mahsum öldü

5
6
yanıtYanıtla
faruk :

abd oyuncağı olduğu kesin bu adamın! kardeş ırklar olan ukrayna rusya birbiriyle savaştırıyorlar alçaklar

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title