Haberler

Samsun'da 21 kırsal mahallenin kullandığı yol çöktü

Güncelleme:

Samsun'da 21 kırsal mahallenin kullandığı yol çöktü Samsun'un Çarşamba ilçesinde 21 kırsal mahallenin kullandığı grup yolu yaşanan heyelan sonucu çöktü.

Samsun'da 21 kırsal mahallenin kullandığı yol çöktü

SAMSUN - Samsun'un Çarşamba ilçesinde 21 kırsal mahallenin kullandığı grup yolu yaşanan heyelan sonucu çöktü. Afet riski sebebiyle yol ulaşıma kapatıldı. Bölge sakinleriyse yolun kapatılmasıyla ulaşımın güçleştiğini belirterek çözüm istedi.

Samsun'da son dönemlerin en etkili kar yağışını yaşadı. Ocak ayında etkili olan kar yağışı Mart ayında da geri geldi. Samsun'un içme suyu ihtiyacını karşılayan Çakmak Barajı yüzde yüz doluluğa ulaştı. Kuraklık tehlikesini bir süre için rafa kaldıran yağışlar kimi yerlerde toprak kaymalarını da beraberinde getirdi. Çakmak Barajı'nın yakınında bulunan köyler de bundan nasibini aldı.

Çakmak Barajı yakınında bulunan 21 kırsal mahallenin kullandığı yol yaşanan heyelan sonucu çöktü. Heyelanda yolun bazı bölümleri aşağı kaydı. Afet riski sebebiyle güvenlik tedbiri alınarak yol ulaşıma kapatıldı. Çevre sakinleri yaşanan heyelanın sebebi olarak barajdaki doluluğun normalden daha yukarıda olmasını gösterdi. Yolun kapatılmasının burayı kullanan okul servisleri, minibüs hatları ve işe gidip gelenlerin ulaşımını güçleştirdiğini savunan halk duruma çözüm istedi.

Son 35 yılın en etkili yağışı

Vatandaşların yolun tekrar açılması isteğini dile getiren Yukarı Ağcagüney Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldız, "Toprak kayması oldu barajdan dolayı. Burada Samsun'un içme suyu ihtiyacını karşılayan Çakmak Barajı bulunuyor. Kar yağdığı baraj doldu. Şu an su seviyesi normalinden 50-60 metre daha yukarıda. 21 kırsal mahallenin kullandığı bir yol burası. Burada karakolumuz var. Taşımalı sistem okulumuz var. Lise, ortaokul, ilkokul, imam hatip var. Burada hatlı çalışan 6 tane minibüs var. Bu yol onların güzergahı. Şu anda bu yol kapalı. Bu yolumuzun geçişe yeniden açılmasını istiyoruz. Herkes işine gitsin gelsin. 120 tane hane var, bu kapanan güzergahta. Bunlar ne olacak. Burası eskinin beldesi. Küçük bir yer değil. Daha önce hiç böyle kapanmamıştı. Burayı doldurmuşlardı yapmışlardı. İlk defa bu kadar büyük heyelan oldu. İlk defa da bu kadar yağış aldı. Böyle bir yağış en son 1987 kışında olmuş, büyüklerimiz öyle söylüyor. Yetkililer ile durumu görüşeceğiz. Onlar ne düşünüyorlar öğreneceğiz. Bu yolu kapatmak çare değil" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title