Haberler

Orman yangını kısmen kontrol altına alındı

Güncelleme:

Orman yangını kısmen kontrol altına alındı 2 noktada kontrol altına alınan yangın 1 noktada devam ediyor Bingöl'de 3 farklı ormanlık alanda çıkan yangından 2'si kontrol altına alındı, 1'inde ise söndürme çalışmaları sürüyor.

Orman yangını kısmen kontrol altına alındı

2 noktada kontrol altına alınan yangın 1 noktada devam ediyor

BİNGÖL - Bingöl'de 3 farklı ormanlık alanda çıkan yangından 2'si kontrol altına alındı, 1'inde ise söndürme çalışmaları sürüyor.

Yangınlar, Ilıcalar Beldesi ve Yayladere ilçesine bağlı Kalkanlı köyü ile Genç ilçesi Kavaklı köyündeki ormanlık alanlarda çıktı. Vatandaşların haber vermesi üzerine bölgelere Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Ilıcalar Beldesi ile Yayladere ilçesindeki yangınlar diğer kurumların da verdiği desteklerle söndürüldü.

Genç ilçesine bağlı Kavaklı köyü'nde dün akşam saatlerinde başlayan yangın ise sürüyor. İlk başta bölge sakinleri tarafından müdahale edilen yangın kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyüdü. Orman İşletme İl Müdürlüğüne bağlı ekipler, 10 iş makinesi, Genç Belediyesine ait 3 itfaiye aracı, 2 su tankı ile 20 işçi müdahale yangını söndürmek için çalışma yürütüyor.

Diğer kamu kurumlarının da destek verdiği yangının kontrol altına alınmasına çalışıldığı bildirildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada ise," Ilıcalar ve Yayladere orman yangınları söndürülerek tamamen kontrol altına alınmıştır. Genç ilçesi Servi bölgesinde yangın söndürme çalışmaları devam etmektedir"denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ilıcalar Bingöl Genç Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (3)

ABC:

Servi bölgesindeki yangına müdahale için gelen Orman Müdürlüğü ve Genç Belediyesi elemanları olayı sadece izlemekle yetindi. İlk andan itibaren bölgede işletmesi bulunan Dimin Madencilik firması makinaları ve personelleri ile olaya müdahale etti bu başarıyı da kurumlar üstlendi.

3
0
yanıtYanıtla
M:

Bingöl itfaiyesi 300 lt araç yıkama makinesi ile yangın söndürmeye çalışırken Dimin maden toplam 6 adet ağır iş makinesi firmaya ait 1 itfaye 4 arasöz ve 100 personel ile yangına mudahele ederek yangını söndürdü.Yalan yanlış haberler yapmaya çalışmayın....

3
0
yanıtYanıtla
Aaa:

Genç kavaklı bolgesine ilk müdahaleyi kim yaptı . Ne orman müdürlüğü nede genç belediyesi sadece orman müdürlüğüne ait bir itfaye ,1 dozr ,1 adet ekskavatör ve bunlarda arızalandı yangın söndürmeye dimin şirketine ait 3 ekskavatör ,3 Loder, 4 adet yangın söndürme aranzozo ve dimin 100 kişilik dimin çalışanı müdahalede bulundu . Gerçek bilgi verelim yalnis bilgi vermiyelim.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title