Haberler

"Ölüm raporunda neden koronavirüs yazmıyor" diyen şahıs, başhekim yardımcısına saldırdı

Güncelleme:

Ardahan'da koronavirüs tedavisi görürken hayatını kaybeden 72 yaşındaki bir hastanın yakınları, ölüm raporunda koronavirüs yazmadığı için Başhekim Yardımcısı Dr. Oğuzhan Tuğrul'u darbetti.

Ardahan Devlet Hastanesi'nde koronavirüs teşhisiyle hastanede yatan ve ismi açıklanmayan 72 yaşındaki bir hasta bugün yaşamını yitirdi. Cenazeyi almak için hastaneye gelen ölen kişinin yakınları, ön ölüm raporunda, "bulaşıcı hastalığa bağlı doğal ölüm" ifadesini görünce Başhekim Yardımcısı Dr. Oğuzhan Tuğrul'a ölüm raporunda neden koronavirüs yazmadığını sordu.

KAFASINA CEP TELEFONU İSABET ETTİ

Dr. Tuğrul'un, ön ölüm raporunda prosedür gereği koronavirüs yazılmadığını, son raporda yazılabileceğini söylemesi üzerine ölen kişinin yakınları "Siz gerçekleri saklıyorsunuz" diyerek küfürler savurarak cep telefonu fırlattı. Kafasına cep telefonu isabet eden Dr. Tuğrul, servise alınarak tedavi edildi. Başhekim Yardımcısı Tuğrul, hasta yakınından şikayetçi oldu.

"OLAY BİZİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR"

Yaşanan olayın ardından açıklama yapan Sağlık-Sen İl Temsilcisi Selçuk Recepoğlu, "Bugün öğle saatleri üzerine yoğun bakım hastalarımızdan biri hayata veda etti. Hasta yakınları Başhekim Yardımcımız Oğuzhan Tuğrul'a bulaşıcı olan doğal ölüm olan hasta raporunu görmeyip "Neden koronavirüs yazmamış, siz ölümleri saklıyorsunuz" diyerek çeşitli ithamlarda bulunarak hem sözel, hem de fiziksel şiddet uygulamıştır. Bu olay bizi derinden üzmüştür. Bu olayın takipçisi olacağız. Sağlıkta şiddetin önüne geçmek için daha fazla caydırıcı cezalar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Oğuzhan Tuğrul Cep Telefonu Ardahan 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (142)

Gihn:

Sonra bize turist gelmiyor ulkenin neyi doğru ki gelmez ben başka ülkenin başkanı olsam türkiyeye güvenmezdim göndermeyin turist derdim çünkü vakaların sayısı bellli değil

29
19
yanıtYanıtla
ttt:

defol git o zaman ülkemden . . .

yanıt7
yanıt9
hiçkimse:

bilip bilmeden atmak ne kolay değil mi hiçbir ölüm belgesinde ilk çıktığında ölüm nedeni yazmaz. ölüm nedeni sistem üzerinden sağlık müdürlüklerine gönderilir oradaki uzman hekim tarafından onaylanır ve onaydan sonra tekrarda yeni bir ölüm belgesi çıkartılır ki bulaşıcı hastalık yazmış olması korona olduğunu gösterir.

yanıt9
yanıt14
GÜLDEN:

BENDE BİR SAĞLIK CIYIM FAKAT CEZALARIN ARTMASI DENİLİYOR OKADAR SAĞLIK CALIŞANI VARKİ BAZILARI BUNU SUİSTİMAL EDİYOR NASILSA BANA DOKUNAN YANDI HESABI DÜZGÜN DAVRANILMIYOR HASTALARA YANLIŞ VE YAZIK

38
7
yanıtYanıtla
Açı:

YALANCI SENİ TANIYORUM SAĞLIKCI FALAN DEYİLSİN UTANMIYORMUSUN YUUUH SENİN GİBİLERE

yanıt0
yanıt4
pötürgeli:

iyi yapmış ne hakla ölümü gizliyor neyse o bunların yemininede inanılmaz artık

20
21
yanıtYanıtla
misafir:

ömründe hiç ölüm raporu düzenledinmi ? veya gördünmü ? kara cahil ?????

yanıt20
yanıt12
doğrucu davud:

sen hastanedeki kayıt prosedürünü biliyor musun da konuşuyorsun cahil,

yanıt2
yanıt7
Coskun:

Demekki bir çok can kaybı gizleniyor..

31
8
yanıtYanıtla
Vatandaş:

İnsanı çileden çıkartıyorlar bazen

28
10
yanıtYanıtla
Tüm 142 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title