Haberler

Film değil gerçek! "Sazan sarmalı" yöntemiyle 14 bin lira dolandırdılar

Güncelleme:

Gaziantep'te meydana gelen dolandırıcılık olayı akıllara Yılmaz Erdoğan'ın 'Organize İşler Bunlar 2: Sazan Sarmalı' filmini getirdi. Bir kuyumcunun, sazan sarmalı yöntemiyle 14 bin lirası dolandırıldı.

Yılmaz Erdoğan'ın senaristi olduğu Organize İşler Bunlar 2: Sazan Sarmalı filminin bir sahnesinde; senaryo gereği kuyumcudan aldıkları altınlarının parasını bir başkasını dolandırarak internet bankacılığı ile ödemeyi yapan çift aynı anda iki kişiyi dolandırmıştı. Filmde geçen sahnenin bir benzeri ise Gaziantep'te yaşandı. Dolandırıcı 'Sazan Sarmalı' adındaki yöntemin bir başka versiyonu ile kuyumcudan altın satın aldı.

KUYUMCU PARANIN HESABA YATTIĞINI DÜŞÜNDÜ

İddiaya göre, Şahinbey ilçesinde bir kuyumcuyu cep telefonu ile arayan dolandırıcı altın almak istediğini belirterek pazarlık yaptı. Kuyumcu ile her konuda anlaşan dolandırıcı daha sonra ödemeyi yaptığına dair internet bankacılığına ait bir ekran fotoğrafı gönderdi. Kuyumcu ise paranı hesabına yattığını düşünerek altınları dolandırıcının yönlendirdiği kişiye verdi.

Film değil gerçek! 'Sazan sarmalı' yöntemiyle 14 bin lira dolandırdılar

HESABINA BAKINCA ŞOKE OLDU

14 bin lira değerindeki altınları verdikten sonra hesabını kontrol eden kuyumcu paranın yatmadığını görünce adeta şok yaşadı. Durumu hemen polise haber veren kuyumcu dolandırıcı ile irtibata geçmeye çalışsa da bir türlü ulaşamadı.

Kuyumcunun HTS kayıtları ile iş yeri güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler şahsın kimliğini belirledi. Yapılan çalışma sonucu yakalanan şüpheli çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Yılmaz Erdoğan Gaziantep Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title