Haberler

Köyceğiz'de 1 mahalle daha boşaltılıyor

Güncelleme:

Köyceğiz'de 1 mahalle daha boşaltılıyor Alevlerden kurtuldular, birbirlerine sarıldılar Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Sazak bölgesinde devam eden yangında alevlerin yön değiştirmesi ile birçok kişi yanma tehlikesi geçirdi, alevlerden kurtulanlar birbirlerine sarıldı.

Köyceğiz'de 1 mahalle daha boşaltılıyor

Alevlerden kurtuldular, birbirlerine sarıldılar

MUĞLA - Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Sazak bölgesinde devam eden yangında alevlerin yön değiştirmesi ile birçok kişi yanma tehlikesi geçirdi, alevlerden kurtulanlar birbirlerine sarıldı. Yangın söndürme çalışmasına katılan bir vatandaş yangın bölgesini "Adeta Cehennem" diye nitelendirdi. Bu arada Muğla- Denizli sınırına yaklaşık 10 km mesafedeki Otmanlar Mahallesi'nin de tahliye edilmesine karar verildi.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 29 Temmuz Perşembe günü başlayan orman yangını devam ediyor. Yangın ilçeye bağlı Sazak Mahallesi'nde etkisini sürdürdü. Gece saatlerinde son dakika kararı ile boşaltılan Çövmen Yaylası'nı da tehdit eden alevler nedeniyle bölgede yoğun bir çalışma gerçekleştirildi.

Yangının yayılmasını önlemek ve uzak mesafeye atlamasının önüne geçmek için çok sayıda ağaç kesilerek alevlerin önüne set oluşturuldu. Yangın Akpınar mevkiine geldiğinde alevler yön değiştirdi ve yine Sazak mahallesine yöneldi. Yangın söndürme çalışmasına katılan birçok insan yanma tehlikesi geçirdi, bölgede panik yaşandı. Yetkililer bölgeyi kısa sürede tahliye ettiler. Yolun aşağısına koşan birçok kişi "Boşaltın" diye orada bulunanları uyardı.

Yangın söndürme çalışması sırasında alevlerden zor kurtulan gönüllüler, birbirlerine sarıldılar.

Ankara'dan bölgeye gönüllü olarak geldiğini belirten bir kişi, "En son kozalak söndürürken 50 metre arkamızda kozalağı gördük, zaten bölgeyi tahliye ediyorlar. Yangın yukarı giderken sağdan da tepeyi kapladı" dedi.

Bir başka gönüllü ise yangın bölgesini "Cehennem" olarak tarif etti. Ateşi görünce insanların kaçtığını belirten gönüllü, "Çok büyük ateş, aşırı büyük bir ateş. Burada yanıyor şurada pişersin, bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok, insan eliyle yapılabilecek hiçbir şey yok. Ateş su yiyor, bu ateş su ile besleniyor, hiçbir şekilde işe yaramıyor" dedi. Yangın söndürme çalışmasına katılanlar yangının yolun karşısın atladığını belirttiler. Alevler dün boşaltılan Sazak Mahallesi'nin Çöven Yaylası ile Otmanlar Mahallesi'ne ilerledi.

Otmanlar'ın da tahliyesine karar verildi

İlçede günlerdir devam eden yangın nedeniyle Zeytinalanı Mahallesi Taşdibi mevkii, Pınar Mahallesi Ören mevkii, Çayhisar Mahallesi, Sazak Mahallesi ile Sazak Mahallesi'nin üst bölümünde yer alan Çayhisar Mahallesi'ne bağlı Çövenli Yaylası'nın boşaltılmasına karar verilmişti. Yangının üst bölümlere ilerlemesi ile Otmanlar Mahallesi'nin de tahliyesine karar verildi.

Köyceğiz'in en yüksek rakımlı Mahalleleri arasında yer alan Otmanlar Mahallesi Denizli sınırına da yaklaşık 10 km. mesafede yer alıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Köyceğiz Denizli Muğla 3. Sayfa Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! #127936 Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? #9917 Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title