Haberler

70 yaşındaki nine, eksi 10 derecede yaşam mücadelesi veriyor

Güncelleme:

Kars'ta derme çatma gecekonduda engelli oğlu İsmail Dağar ile birlikte yaşayan 70 yaşındaki Sevim Dağar, derme çatma gecekonduda komşularının yardımıyla yaşam mücadelesi veriyor.

Kars'ta 70 yaşındaki nine, engelli oğlu ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Derme çatma gecekonduda yaşayan kadına komşuları yardım ediyor. Kendisine yöneltilen 'nasıl yaşıyorsunuz' sorusuna ise yaşlı kadın, 'Allah'a şükür, verdiğine şükür' diyerek cevap verdi.

Kars merkez Halitpaşa Mahallesi'nde kiraladığı derme çatma gecekonduda engelli oğlu İsmail Dağar ile birlikte yaşayan Sevim Dağar, yaşlılık maaşıyla gecekonduda hayata tutunmaya çalışıyor. Sevim nineye komşuları ve hayırseverler destek veriyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2-3 ayda bir 200 lira para ve kömür yardımı aldığını ifade eden Sevim Dağar, borç ile aldığı kömür sobasını ise yakmakta zorluk çekiyor.

"VERDİĞİNE ŞÜKÜR, NE YAPALIM"

Üniversite öğrencilerinin erzak getirdiğini söyleyen Dağar, "Vallahi yaşlılık maaşım var benim, bir de oğlum engelli raporlu, sakat iş yapamaz. Onun maaşı 600 lira ama halimize şükür. Verdiğine şükür. Ne yapalım, Allah ne verdiyse yiyoruz. Akşam getirdiler erzak verdiler, doldurdular dolabı, dolabı temizlediler, kendi elleriyle doldurdular dolabı" dedi.

"YANDI MI SICAK, YANMADI MI SOĞUK"

Derme çatma camları olmayan ve her tarafı dökülen, duvarları çatlayan evde oturan Sevim Dağar, "Soba yandı mı sıcak, yanmadı mı soğuk, ben bir dolap istiyorum. Sobayı yaktık mı sıcak, yakmadık mı soğuk, yardım fonundan 3 ayda bir 200 lira veriyorlar. Yalan yok. Kömürümü veriyorlar. Başka da bir şey yok" diye konuştu.

Halitpaşa Mahallesi'nde 20 yıla yakındır ikamet eden Sevim Dağar, engelli oğlu İsmail Dağar ile birlikte soğuk kış günlerinde yaşam mücadelesi veriyor. Nefes aldığına şükreden Sevim nine, 150 lira kirada oturduğu evin hayırseverler tarafından onarılmasını bekliyor.

Kar yağmasının ardından daha da soğuyan hava Sevim Dağar ve oğlu İsmail Dağar'ın yaşamını olumsuz etkiliyor. Taksitle aldığı sobayı yakamayan Sevim nine, dışarıda bulunan sobayı yakarak soğuk kış günlerinde ısınmaya çalışıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Halitpaşa Kars Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (41)

YAŞLI KURT:

Evde oturcağına çalışsın

1
41
yanıtYanıtla
#:

işte bu kadar beyinsizsin sen yorum yazmak için yorum yazmayın

yanıt13
yanıt1
Aysel Demir:

Nine 70 in ustunde ogluda engelli kardes iyimisin

yanıt9
yanıt2
AAMAN:

KDIN İHTİYAR OĞLUDA ENGELLİ NASIL ÇALIŞSIN. KAFAN BU KADARMI ÇALIŞIYOR.

yanıt14
yanıt1
YAŞLI KURT:

Sizin sabrınızı denemek için yazdım :D Helal olsun size. Bu arada Aysel hanım iyiyim siz nasılsınız ?

yanıt0
yanıt0
amin:

inş aynı duruma düşersin

yanıt0
yanıt0
baran:

SİZİN GİBİ İNAÇLI İNSANLARI ALLAH BAŞIMIZDA EKSİK ETMESİN AMİN

33
0
yanıtYanıtla
AAAA:

ULAN SİGARA PAKETİNE 20 TL VERİYORSUNUZ BİRAYA 11 TL VERİYORUZ AMA Bİ YARDIM DEDİMİ 5 TL VERİLMİYOR BİZ NEZMAN BUKADAR CANİ OLDUK YARDIM KAMPANYASI BAŞLASA UFACIK 5 TL BİLE NELER YAPAR Bİ BİLSENİZ DAMKAYA DAMLAYA GÖL OLUR AMA GÜVEN PROBLEMİ VAR İŞTE KENDİ CEBİNE ATIYORLAR DİYORUZ HEP NEDEN BÖYLE OLDUK BİZ ????!!!

18
2
yanıtYanıtla
Aysel Demir:

Dikkat edersen ogrenciler dolabi doldurmus ne varsa su capulcularda var ama

yanıt4
yanıt6
boş yapma:

öğrencilerin çapulcu olduğunu nerden biliyorsun ????

yanıt1
yanıt0
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title