Haberler

"JİTEM'ci Albayım" Dedi, 570 Bin Lira Dolandırdı

Güncelleme:

Amasya'da kendisini 'JİTEM'ci albay' olarak tanıtıp sorunlarını çözeceğini söylediği 4 kişiden 570 bin lira dolandıran şahıs adliye çıkışı gazetecilerin, "Albay mısınız?" sorusuna, "Genelkurmay Başkanı'na sorun" yanıtını verdi.

Amasya'da kendisini 'JİTEM'ci albay' olarak tanıtıp sorunlarını çözeceğini söylediği 4 kişiden 570 bin lira dolandıran şahıs, sekreter olarak işe aldığı kadınla tartışması sonucu karakolluk oldu.

Sekreterinin ifadeleriyle derinleşen sorgusu sonrası 4 kişiyi dolandırdığı saptanan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Pehlül A., adliyeye götürülürken gazetecilerin "Eski albay mısınız" sorusuna "Genelkurmay Başkanına sorun. Bana niye soruyorsunuz? Jandarma istihbaratım" cevabını verdi.

ÜZERİNDEN KAMERALI GÖZLÜK ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre, Pehlül A. ile sekreter olarak işe aldığı H.E. (20) adlı kadının kaldıkları otelde tartışmaları üzerine otel görevlileri polis çağırdı. Polisler her ikisinin üzerinde arama yaptı. Yozgat nüfusuna kayıtlı Pehlül A.'nın üzerinden telsiz, polis kokartı, tabanca, gazete ve bir derneğe ait kimlik, kameralı gözlük ve mermiler ele geçirildi.

Karakola götürülen şahıslardan H.E. ifadesinde kendisini alıkoyduğunu öne sürdüğü Pehlül A.'nın (47) FETÖ/PDY üyeliği suçlamasıyla cezaevinde bulunan 3 tutukluyu serbest bıraktırabileceği vaadiyle yakınlarından 280 bin, 160 bin lira ve 110 bin lira aldığı, ayrıca işe yerleştirebileceğini söylediği bir kişiden de 20 bin lira aldığını anlattı.

"'JİTEMCİ ALBAY' OLARAK TANITMIŞ"

Durumu araştıran Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri adları geçenlerle irtibata geçti. Şahıslar para verdikleri kişinin kendisini 'JİTEM'ci albay' olarak tanıtan Pehlül A. olduğunu doğruladı.

"GENELKURMAY BAŞKANINA SORUN"

Sorgusunun tamamlanması sonrası adliyeye sevk edilirken gazetecilerin "Eski albay mısınız" sorusuna "Genelkurmay Başkanına sorun. Bana niye soruyorsunuz? Jandarma istihbaratım" cevabını verip dolandırıcılık suçlamasını ise kabul etmeyen Pehlül A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Amasya Jitem 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (26)

KOMŞU:

HER GÜN SİLAH ZORUYLA İZLETİLEN DİZİLER : HERKESTE BİR SİLAH VE KONU YU ŞÖYLE VERİLİYOR;. ŞEHİR EŞKİYALARI BU İŞİ YAPIYORSA SEBEBİ VAR ALGISIYLA EŞKİYA YI DÜNYAYA HÜKÜMDAR YAPTIK. HADİ KOLAY GELSİN. . .

29
3
yanıtYanıtla
XC:

Bu Ülkede bunların yaşanması gayet dogal Hak ve özgürlüklerin Torpille kısıtladıgını heryerde hissedilen bir ülkede tabiki boyle kişilerde olacak. Bunun nedeni bağlantısı gerçekden olan kişilerin bu bağlantıyı toplum yararına kullanmak yerine topluma silah olarak kullanıp toplumu korkuya yönlendirmesinden kaynaklanıyor Ben savcıyım ben hakimim ben albayım kelimeleri Sana faydam dokunur demekden çok ayagını denk al tepe taklak olursun tehdidinden başka bir şey değildir.

23
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

milletin hukuka güveni kalmayınca böyle dolandırıcıların eline düşüyor. gerçi millet de ahlak yoksunu(çoğu) dürüst olsalar yok lan ben devlete güveniyorum adildir benim devletim diyerek hukuk ne derse ona razı olsalar bunlar olmaz. adalet güven vermez, millet hukuksuzluğu şiar edinmiş e olacağı bu. birbrini besliyor bu çarpık düzen

21
2
yanıtYanıtla
hüseyin kaya:

bu memleketin denizi ile kerizi bitmezmiş

14
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

adamın dolandırıcı olduğu çok belli.

9
0
yanıtYanıtla
çoban yurttaş:

en iyi istihbaratçıların dolandırıcı karekterliler olduğunu işin tabiatının böyle olduğunu yazmamızmı lazım; katakulle işine istihbarat denir doğru bir tarafı yoktur amaca giden her yoll mübahtır makyavelist ve paragmatist olanların göbek attığı bir alandır normal vatandaşa göre değildir, çakal işidir

yanıt0
yanıt0
gerçek:

bu ülkeden bir cacık olmaz

6
2
yanıtYanıtla
fuat:

iyi yapmış a haber izleyen boş beyinler anca inanır

6
2
yanıtYanıtla
Çankırılı Mevlüt Bilgin:

Çangırıda bunlardan çok vaardır ilginç haber degil

5
1
yanıtYanıtla
JİTEM YÜZBAŞİ:

ÇANKIRILI MEVLÜT KIMSEN ADAM GIBI ELEŞTŞR ÇANKIRININ ADINI KÖTÜLEME KENDINI YARGILA BURDA KARI KIZ ARAMA

yanıt3
yanıt3
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title