Haberler

İstiklal'deki bombalı saldırıda Ahlam Albashır'a 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi

Güncelleme:

13 Kasım 2022'de İstiklal Caddesi'ndeki 6 kişinin hayatına mal olan terör saldırısında savcı mütalaasını açıkladı. Bombayı bırakan Ahlam Albashır'a 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 3 bin 9 yıla kadar hapis cezası istendi. Duruşmada Albashır'ın "Vefat eden insanlardan dolayı geceleri uyuyamıyorum. İdam verseniz de itiraz etmeyeceğim." ifadesine savcıdan "Yetim bıraktığı çocukların günahı boynuna olsun, vicdanı varsa zaten uyuyamasın." yanıtı geldi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım 2022'de yaşanan ve 6 kişinin hayatını kaybetmesine 99 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısında savcı mütalaasını açıkladı. Bombayı bırakan Ahlam Albashır'a 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 3 bin 9 yıla kadar hapis cezası istendi.Duruşmada Albashır'ın savunmasında "Vefat eden insanlardan dolayı geceleri uyuyamıyorum. İdam verseniz de itiraz etmeyeceğim." sözlerine savcıdan "Yetim bıraktığı çocukların günahı boynuna olsun, vicdanı varsa zaten uyuyamasın." karşılığı geldi.

"VEFAT EDENLERDEN DOLAYI UYUYAMIYORUM"

Açıklanan mütalaaya karşı savunma yapan sanık Albashir, "Ben bomba olup olmadığını bilmiyordum. Herhangi bir insanın bu konuyla bir alakası yok, ben de bomba olduğunu bilmiyordum. Bana turist gibi fotoğraf çek dediler. Vefat eden insanlardan dolayı geceleri uyuyamıyorum. Ben yetimim, kimsenin yetim olmasını istemezdim. İdam verseniz de itiraz etmeyeceğim. Bunu affedilmek için demiyorum. Buradaki insanların hiçbir suçu yok, bana hangi hükmü verirseniz itiraz etmeyeceğim" dedi.

"SAVCI: "VİCDANI VARSA ZATEN UYUYAMASIN"

Duruşma Savcısı söz alarak Albashir'e, "Yetim bıraktığı çocukların günahı boynuna olsun, vicdanı varsa zaten uyuyamasın" dedi. Albashir ise bir cevap vermeden yerine oturdu.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Ahlam Albashir'in YPG/PYD terör örgütünün özel istihbarat elemanı olduğunu, Albashir'in kamu düzenini bozma ve toplumda kargaşa meydana getirmek amacında olduğunu, toplumun kutuplaşmasına yol açtığını, örgüt tarafından özel eğitime tabi tutularak talimatlandırıldığını ve patlayıcılar ile Suriye'den Türkiye'ye getirildiğini, İstanbul'da eve yerleştirildiği, eylem sonrası yurt dışına kaçış planı yaptığını, eylemi riske etmeyecek yöntemler kullandığını aktardı.

7 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE 3 BİN 9 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Açıklanan mütalaada sanık Albashir'in 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar, 'tasarlayarak bombalama suretiyle çocuğa karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürme' suçundan 5 kez ağırlaştırılmış müebbet, 99 kişiye karşı 'tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan bin 930 yıl 6 aydan 2 bin 970 yıla kadar ve 'tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi' suçundan 12 yıldan 24 yıla kadar olmak üzere toplamda, 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 949 yıl 6 aydan 3 bin 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Albashir'in duruşma boyunca oturduğu yerden elindeki peçeteyle göz yaşı döktüğü görüldü. Duruşma, diğer sanıkların mütalaaya karşı savunmalarıyla devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde PKK/YPG tarafından verilen talimatla İstiklal Caddesi'ne bırakılan bombanın patlamasıyla 13 Kasım 2022 Pazar günü bombalı bir terör saldırısı gerçekleşmiş, olayda 6 kişi yaşamını yitirirken, 99 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstiklal Caddesi Ceza Terör Hukuk 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (31)

Mark Kolçak:

Bir insan idam edilemez eğer idam edilen kişinin ruh-u nereye gidecek bilinmiyor ise. Bu MANA seviyesi bir kural veya kanundur. Ruh hiçliğe mi gidecek yoksa Kainatın içinde bir yeremi gidecek ? Bilmeden idam edilirse.. ruh herhangi bir tarafa doğru gidebilir ve bir şeylere zarar verebilir. Tıpkı içi boş olmayan bir mermiyi imha eder gibi.

44
254
yanıtYanıtla
Semih Cinar:

Her haberin altını saçma sapan fikirlerinle zehirlemeye çalışmıssın.

yanıt197
yanıt18
Fakır:

ne içiyorsun sen neyin kafasını yaşıyorsun mark

yanıt150
yanıt8
Dürüstçe:

Ben doktorum kardeş. Kesinlikle psikiyatriye gitmelisin

yanıt141
yanıt8
Oğuzsoyu:

Sen bunları git, hıristiynlara anlat. veya musevilere. Müslümanların aklını karıştırmak inancından uzaklaştırmak öyle kolay değil.

yanıt90
yanıt12
Mark Kolçak:

Sayın "Oğuzsoyu".. herkes ektiğini biçer. ben sadece diyorumki "benden söylemesi".

yanıt8
yanıt64
Zonguldak’lı Şükrü :

Mark Kolçak: Ruh, mana, kainat kavramlarını biliyorsun. Demek ki bir yaratıcı inancı var. Ruh, beden, mana ve kainatı yaratan yaratıcı, bedeniyle insanlara kötülük yapan teröristin ruhunu nereye göndereceğini bilir. Biz oraya karışmıyoruz. Sen tasalanma. Müsade et de, Biz sadece kötülük yapan bedeni ruhtan ayrılmasına vesile olup, bedeni çukura atılmasını istiyoruz.

yanıt60
yanıt1
Zonguldak’lı Şükrü :

Mark Kolçak: Ruh, mana, kainat kavramları varsa Demek ki bir yaratıcı inancı var. Ruh, mana ve kainatı yaratan yaratıcı, bedeniyle insanlara kötülük yapan teröristin ruhunu, yaratıcı nereye göndereceğini bilir. Biz oraya karışmıyoruz. Sen tasalanma. Biz sadece kötülük yapan bedeni ruhtan ayrılmasını ve bedeni çukura atılmasını istiyoruz.

yanıt16
yanıt3
Tahsin Kırma:

İlgi çekmeye çalışıyor , sağdan soldan kopyala yapıştır yapıp burada yorum yapıyor.

yanıt46
yanıt1
ahmet zengin:

ülkenin içindeki eğitim durumunu özetliyorsun resmen mark

yanıt14
yanıt17
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title