Haberler

Kelime-i Tevhid bayrağı açan kişiye yumruk atan Ege Akersoy'a 2 bin lira para cezası

Güncelleme:

İstanbul'da düzenlenen Filistin'e destek yürüyüşü sonrasında Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'e yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy'a kasten yaralama suçundan 2 bin TL adli para cezası verildi.

İstanbul'da Filistin'de yaşananları protesto etmek için toplanan grupta yer alan ve elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan kişiye 'sen tam bir Arap sevicisisin' diyerek saldıran sanık Ege Akersoy'un kasten yaralama suçundan 2 bin TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı. Akersoy'un halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan beraatine hükmedildi.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya müşteki İsmail Aydemir ile sanık Ege Akersoy katılmazken, tarafların avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

Kelime-i Tevhid Bayrağı açan kişiye yumruk atmıştı: Ege Akersoy, yargılandığı davada beraat etti

2 BİN TL PARA CEZASI VERİLDİ

Video kaydının sanık tarafından çekilmediğini söyleyen avukat Öztürk, söz konusu videoyu olaydan sonra paylaşan ve yayan kişilerin suçlu olduğunu ifade ederek 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçu yönünden beraat kararı verilmesini talep etti. Avukat Öztürk, müvekkiline yöneltilen 'kasten basit yaralama' suçu bakımından ise lehe olan hükümlerin uygulanmasını talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme, Ege Akersoy'un, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçunun unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek, Akersoy'un bu suçtan beraatına karar verdi. Mahkeme, 'kasten basit yaralama' suçundan ise Ege Akersoy'a 2 bin TL adli para cezası vererek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Kelime-i Tevhid Bayrağı açan kişiye yumruk atmıştı: Ege Akersoy, yargılandığı davada beraat etti

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Ege Akersoy'un kamuya açık alanda Filistin'de yaşanan olayları protesto etmek için toplanan grupta yer alan ve üzerinde Arapça ifadeler bulunan bayrağı taşıyan müşteki İsmail Aydemir'e 'sen tam bir Arap sevicisisin... Arap kültürünü savunuyor' şeklinde sözler söylediği ve söylemleri ile halkın sosyal sınıf, ırk veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği anlatıldı.

Hazırlanan iddianamede şüpheli Ege Akersoy'un 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'kasten yaralama' suçundan toplamda 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Mahkemece hazırlanan tensip zaptında, Akersoy hakkındaki tutukluluk tedbirinin ölçülü olmayacağı, 'halkı kin düşmanlığa alenen tahrik etme' suçunun ise değişme ihtimali de dikkate alınarak tahliyesine karar verilmişti. Akersoy'a yurt dışına çıkış yasağı tedbiri uygulanmasına da hükmedilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İsmail Aydemir İstanbul Filistin Ege Saldırı Hukuk 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (92)

ayten sağdıç:

MAHKEME DOĞRU BİR KARAR VERMİŞ

496
1025
yanıtYanıtla
İbrahim Demirel:

Bakın kemalistlerin şu iki şeyinden nefret ederim. 1. Adalet her yerde adalet istiyoruz deyip, suçsuz bir adamın dayak yemesine göz yumuyorsunuz. 2. Özgürlük her yerde Özgürlük isteyip, başkalarının özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz. Tek taraflı ne adalet olur, nede Özgürlük. Dürüst ve onurlu olun. Bu ülke de sadece kemalistler yaşamıyor. Laiklik her görüşe saygı duymaktır. Madem laiklik istiyoruz saygı duyacaksınız.

yanıt1009
yanıt250
BUĞRA EMRECİKSİN:

Nefret ettiğiniz yeşil bez parçası üzerine Arapça yazılmış Allah tektir Muhammed elçisidir örtüsünü öldüğünüzde tabutunuzun üzerine örtüyorlar, nefret ettiğiniz dinin camisinden cenazenizi kaldırıyorlar, nefret ederek yaşıyorsunuz ama son durağınız İslam'ın camisi oluyor. :)

yanıt479
yanıt103
BUĞRA EMRECİKSİN:

Tng Trk: Vasiyet edin sizin cenazenizi camiden kaldırmasınlar kardeş o zaman. Dine inanıp inanmamanız kimsenin umurunda değil fakat nefret etmeniz durumu değiştiriyor, nefretle yaşamayın. Yaratıcıya inanmıyor musun o zaman kanıtlayayım sana. Evrim yada tesadüfte simetri olmaz, tavus kuşunun kanatlarında ki simetrik şekiller, sanat eseri renkler, milyonlarca yıldır yörüngesinden sapmadan hareket eden gezegenler, Ay, Güneş tesadüf diyorsan bir psikoloğa görünmeni öneririm sana.

yanıt210
yanıt45
Benim Kkk:

Cocugun adina dava acilmasi bile sacmalikti zaten

349
731
yanıtYanıtla
Fakır:

senin gibi imansızlara göre evet saçmalık

yanıt151
yanıt61
Abdullah Ağaç.:

Ulan Bu Sol kafadan bıktık yolda giden biri mesela ben gidip ağzını burnunu dağıtsam sonra 2 bin tl ceza verilse ?ben seni 10 bin tl karşılık eşşek sudan gelinceye kadar döverim.

yanıt71
yanıt20
Güray Dilli :

Karşılıklı hakaret ve darp eylemleri beraatle sonuçlanır. Karar doğru..

255
515
yanıtYanıtla
şakacı 61:

karar doğru olsa 2.000 TL ceza yemezdi. neyi idrak edemiyorsunuz... çünkü zihniyetiniz belli

yanıt65
yanıt18
Abdullah Ağaç.:

karşılıklımı ben karşılıklı olarak sana bişi yaparım hayalin şaşar.

yanıt36
yanıt14
Tüm 92 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title