Haberler

Tecavüz ifadeleri nedeniyle tepki toplayan 'Gül ve Düşün' kitabının ardından ikinci bir kitap daha gündeme geldi: İki kitap da yasaklandı

Güncelleme:

Musa Dinç'in 'Gül ve Düşün' kitabındaki tecavüz ifadelerinden sonra harekete geçen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hem söz konusu kitaba hem de Selam Aydın'ın 'Yolsuz Dere' isimli kitabına 'Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu' uyarınca yayın ve dağıtım yasağı getirdi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu, Musa Dinç'in 'Gül ve Düşün' kitabı ile Selma Aydın'ın kaleme aldığı 'Yolsuz Dere' kitabının 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde muzır ve müstehcen tesir yapacak nitelikte olduğuna karar verdi. Bu karar uyarınca söz konusu kitaplar hiçbir şekilde basılamayacak, satılamayacak hatta ödünç bile verilmeyecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ilana göre, kitaplarda yer alan bazı ifade ve tasvirlerin, 18 yaşından küçüklerin maneviyatı ve gelişimleri üzerinde 'muzır ve müstehcen tesir yapacak nitelikte' olduğuna karar verildi. Her iki kitap da Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kanunu uyarınca, açık sergilerde ve seyyar dağıtıcılar tarafından satılamayacak.

Tecavüz ifadeleri nedeniyle tepki toplayan 'Gül ve Düşün' kitabının ardından ikinci bir kitap daha gündeme geldi: İki kitap da yasaklandı

HİÇBİR ŞEKİLDE DAĞITILMAYACAKLAR

Kitaplar, teşhir, sipariş ve ilan edilemeyecek. Ayrıca, 18 yaşından küçüklere gösterilemeyecek, küçüklere para karşılığı veya ücretsiz verilemeyecek ve okullara ithal edilemeyecek.

KİTAPTAKİ MÜSTEHCEN İFADELER NEDENİYLE TUTUKLANDI

Arı Sanat Yayınları tarafından basılan 'Gül ve Düşün' kitabının yazarı Musa Dinç, Didim Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında evinde gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Dinç, müstehcen yayınları yayınlamak suçlamasıyla tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Musa Dinç Selma Aydın Haberler

500

Yorumlar (6)

Yahya:

Bunlar hep hükümetin projeleridir, bu güne kadar nerdeydiler.

4
5
yanıtYanıtla
Yasemin kozak:

Her onune gelen yazar olursa olacagı bu..bir analizden bir kontrolden gecmeden neden yayinlaniyor bu kitaplar ben anlam veremiyorum hic.....

9
0
yanıtYanıtla
Sinan Uzun:

Google play store kitaplar bunun gibileriyle hatta daha iğrençleriyle dolu. Kitaplar bölümüne girildiğinde ilk karşımıza bunlar çıkıyor. Orası için bir denetleme ne zaman olacak.

8
0
yanıtYanıtla
freud ve beynin evrimi zorunlu ders olmalı:

ne çok aydın geçinen zırtapoz var yuh

7
0
yanıtYanıtla
utanmaz:

aslinda tilki bu utanmaz yazara tecavüz edecek belki düzelir arsiz. milli egitim bula bula bunumu bulmus yaziklar olsun

5
0
yanıtYanıtla
EL MÜCAHİDÜLFİLLAH ALLAH YOLUNUN FEDAİSİ:

Bu ''YARATIĞIN''suratında meymenet yok ki yazdığı romandan ne olacak?

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title