Haberler

Eşini Öldüren Kocadan Organlarını Bağışlama Kararı

Güncelleme:

Adapazarı'nda boşanmak isteyen 17 yaşındaki eşi Emine Yayla'yı öldürmesi nedeniyle 24 yıl hapis cezası verilen, Süleyman Yayla organlarını bağışlama kararı aldı.

Adapazarı'nda boşanmak isteyen 17 yaşındaki eşi Emine Yayla'yı öldürmesi nedeniyle 24 yıl hapis cezası verilen, Yargıtay'ın cezayı az bulması nedeniyle yeniden yargılanan 23 yaşındaki Süleyman Yayla, üzerindeki algının değişmesini istediğini belirterek, başka hayatlara can verebilmek için organlarını bağışlamak istediğini söyledi.

12 Kasım 2012'de Adapazarı Evren Mahallesi'nde yaşanan olayda, eşinden gördüğü şiddetten kaçarak baba evine sığınan bir çocuk annesi Emine Yayla, eve gelen eşi Süleyman Yayla tarafından 16 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'En alt seviyede tahrikten' indirim yaparak verdiği 24 yıl hapis cezası ise geçen Ocak ayında Yargıtay 1'inci Dairesi tarafından bozuldu. Yargıtay, boşanmak isteyen eşini öldüren Süleyman Yayla'nın indirim yapılmadan yeniden yargılanmasını istedi.


"ÖLDÜRMEK İÇİN GİTMEDİM"

Süleyman Yayla'nın yeniden yargılanmasına Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün başlandı. Sanık koca duruşmada pişman olduğunu yinelerken, "Yargıtay'ın verdiği ceza bozma ilanını reddediyorum. Oraya eşimi öldürmek için gitmedim. Eşimin evine gittiğimde kızımın benden olmadığını, DNA testi yaptırmamı ve eğer çocuk bendense geri döneceğini söyledi. Bu sözler üzerine olay yaşandı, kendimi kaybettim." dedi. Üzerindeki algının değişmesini istediğini kaydeden Süleyman Yayla şöyle konuştu:

"Böyle olmasını istememiştim. Üzerindeki algının değişmesini istiyorum. Bir cana kıydım. Ben böyle olmasını istememiştim. Başka hayatlara can verebilmek için aileme de vasiyet ettim. Ölürsen organlarımın bağışlanmasını istiyorum. Keşke zamanı geri alabilseydim." diye konuştu.

Mahkeme duruşmayı 8 Mart gününe erteledi. Süleyman Yayla cinayetin ardından ilk duruşmasına da 2013 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çıkmıştı.

PLATFORM ÜYELERİNDEN AÇIKLAMA

Davayı başından bu yana takip eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ise yine Sakarya Adliyesi'ndeydi. Duruşma sonrası açıklama yapan platform üyeleri, Yargıtay'ın bozma kararının emsal olmasını ve kadın cinayetlerinde indirim uygulanmamasını istedi. Emine Yayla'nın annesi Ülkü Yılmaz ise, "Fazla söyleyeceğim söz yok. Tek isteğim adaletin yerini bulması. İnşallah bu kez adalet yerini bulur" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Süleyman Yayla Emine Yayla Adapazarı Yargıtay 3.Sayfa Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

Ölümlü yol verme kavgasının görüntüleri ortaya çıktı! Araçtan inip kurşun yağdırıyor

500

Yorumlar (20)

hazal:

erkeklerde şu algı var ben her istediğimi eşime söylerim istediğim gibi davranırım bunların neticesinde kadın artık dayanamayıp boşanmak istediğini söylediğindede hayır sen beni boşayamazsın adımı çıkartmam diyip öldürüyor . herkes erkek olabilir ama adam olmak zor vesselam

50
9
yanıtYanıtla
hazal:

kara haydar kardeşim evliliğin kutsallığını önemini ailenin önemini ve sabrı geniş biri olarak yorum yaptım sabrımı aşan bir sürü hadiseye karşı da yine sabırla karşılık vermiş biri olarak bu kadınları anlıyorum biraz suçu kendinizde arayın her kadının aynı olmadığı gibi tabiki her erkekte aynı değil ama erkekşere diyomki hanımınıza ALLAHIN emaneti olarak bakarsanız o cümleyi duymazsınız

yanıt5
yanıt0
doğrusubu:

çocuğun suçu yok asıl ceza kızın ailesine verilmeli 15 yaşında kızı evlendirirsen böyle bir tiple olacağı kestirmek zor değil en iyi ihtimalle 2 üç çocukla sokağa atardı yazık en kötüsü gelmiş başına ceza verilecekse kızın ailesine verilmeli

21
3
yanıtYanıtla
Ass:

Opisligin organindan katil olur

12
4
yanıtYanıtla
Vatan:

Kimse almasın bu katilin organlarını pislik bulaşır

7
3
yanıtYanıtla
TÜRK:

ORDA BABA KIZIN FOTOĞRAFINI TUTMUŞ KIZININ HESABINI SORUYOR. PEKİ BABA EFENDİ SEN O KIZI O ÇOCUĞA VERİRKEN NEYİN HESABI İÇİNDEYDİN.

10
0
yanıtYanıtla
ellidokuz:

sen 15 yaşında kızını evlendir sonra hesabını soruyorum ulan adam utanır be yüzsüz baba.

7
2
yanıtYanıtla
Yasir:

Senin pis organlarını kim ister?

9
0
yanıtYanıtla
ellidokuz:

12 kasım 2012 de cinayet ve bunların bir kızı var 12 kasım 2011 inelim ve kadın öldüğünde 17 yaşındaydı yani 12 yada 13 yaşındamı evlendirilmiş bu kadın.

7
1
yanıtYanıtla
ellidokuz:

17 yaşında evli ve bir kızı var seni bu adama veren babanın Allah belasını vere.

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title