Haberler

Diyarbakır Havalimanı'nda Özel Jet Kaza Yaptı

Güncelleme:

Diyarbakır Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkan özel jet, yaklaşık 9 saatlik çalışmayla kaza yerinden kaldırıldı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, uçaktan tahliye edilen mürettebat ve yolcuların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Diyarbakır Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkan özel jet, yaklaşık 9 saatlik çalışmayla kaza yerinden kaldırıldı.

Atatürk Havalimanı'ndan kalkan, TC-LLL kuyruk tescilli Cessna 560XL Citation XLS tipi 1'i çocuk 11 kişinin bulunduğu özel jet, saat 11.30 sıralarında Diyarbakır Havalimanı'na iniş yaptığı esnada henüz bilinmeyen bir nedenle pistten çıkarak kaza yaptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, uçaktan tahliye edilen mürettebat ve yolcuların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kazanın meydana geldiği pist uçuşa kapatılırken, Diyarbakır'a iniş yapacak uçaklar ise çevre illere yönlendirildi. Kaza ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Yaklaşık 9 saatlik çalışmanın ardından özel jet, vinç ile kaldırılıp tıra yüklenerek kaza yerinden çekildi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla havalimanının uçuşlara 22.00'da açılması planlandığı öğrenildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Diyarbakır Havalimanı Diyarbakır Ulaşım Güvenlik Havacılık Kaza 3.Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title