Haberler

Çarşamba Ovası'nı Sel Aldı

Samsun’un Çarşamba Ovası’nın büyük bir bölümünü teslim alan sel suları havadan görüntülendi.

Samsun'un Çarşamba Ovası'nın büyük bir bölümünü teslim alan sel suları havadan görüntülendi.

Samsun'un Çarşamba Ovası'nda 32 mahallede binlerce dekarlık tarım alanı sağanak yağış sonucu sele teslim oldu. Yaklaşık 12 bin 600 dekarlık tarım arazisinin selden zarar gördüğü ilçede, üreticiler mağdur oldu. Drone ile havadan görüntülenen selin boyutu objektife yansıdı.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba ilçesinde etkili olan su baskınından ötürü zarar gören tarım ve yerleşim alanlarında inceleme bulundu. İncelemelerden sonra açıklamalarda bulunan Fuat Köktaş, "Yerleşim ve tarım alanlarında ile şehir merkezinde alt ve üst yapı ile ilgili hasar tespit çalışmalarına Afat, Tarım, Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri teknik ekiplerince devam etmektedir. İlk etapta Çarşamba Belediyesi afete maruz kalan bölgelerde tarım işçilerinin korunaklı bölgelere tahliyesi, yemek ve ihtiyaçlarının giderilmesini temin etmiş, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce bu bölgeye 137 adet battaniye ve yatak yardımı yapılmıştır. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Rabbim daha büyük felaketlerden bizleri korusun, böyle bir felaketi bir kez daha yaşatmasın" dedi.

İncelemelere ayrıca Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, İl AFAT Müdürü Erkan Koparmal, Çevre Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır, Tarım İl Müdürü Vekili Nail Kırmacı katıldı.

Yetkililer, Çarşamba ilçe merkezinde ve Yeşilırmak'ın sol sahilde Ahubaba drenaj ana kanalının güzergahında bulunan Bölmeçayır, Yenikaracalı, Karabahçe, Turgutlu, Epçeli, Kurtuluş, Çaltı, Hürriyet, Ovacık, Karamustafalı, Dikencik, Durakbaşı'ndaki tarım alanları ile sağ sahilde Uluköy drenaj ana kanalının güzergahında bulunan Vakıfköprü, Paşayazı, Kumtepe, Akçaltı, Allı, Uluköy ve Denizler mevkisindeki tarım alanlarında, ahır ve konutlarda zarar ziyanı yerinde incelediler. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Çarşamba Ovası Fuat Köktaş Ak Parti Samsun 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title