Haberler

Adnan Oktar, Erzurum'dan Van Başkale Kapalı Cezaevi'ne nakledildi

Güncelleme:

Silahlı suç örgütü yöneticiliğinden 8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar'ın cezaevinde çok sayıda genç kadın avukatlarla görüşme yaptığı iddialarının ardından harekete geçildi. Oktar, Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi'nden alınarak Van Başkale Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Adalet Bakanlığı da konuyla ilgili inceleme başlattı.

Silahlı suç örgütü yöneticisi olan Adnan Oktar, Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi'nden Van Başkale Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Adalet Bakanlığı da konuyla ilgili inceleme başlattı.

ERZURUM'DAN VAN'A NAKLEDİLDİ

Silahlı suç örgütü yöneticisi olan ve Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi'nde bulunan Adnan Oktar, Van Başkale Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Silahlı suç örgütü yöneticisi olan ve Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi'nde bulunan Adnan Oktar, güvenlik gerekçesiyle Van Başkale Kapalı Cezaevi'ne nakledildi.

Adnan Oktar, Erzurum'dan Van Başkale Kapalı Cezaevi'ne nakledildi

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Yaklaşık 2 yıl önce konulduğu Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi'nden alınarak bugün akşam saatlerinde Van Başkale Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Adnan Oktar'ın, kaldığı cezaevlerinde çok sayıda genç kadın avukatla görüşme yaptığı iddiaları gündeme gelmişti. Adalet Bakanlığının da gelişmelerle alakalı Erzurum'da inceleme başlattığı öğrenildi.

43,5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

8 bin 658 yıl hapis cezasına çarptırılan Adnan Oktar'ın cezaevinde örgütsel faaliyetlerine devam ederek avukatlar vasıtasıyla örgütü diri tutmaya çalıştığı, deşifre olan örgüt üyelerinin yerine yenilerini kazandırmayı amaçladığı iddiasıyla örgütün "güncel yapılanması"na ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Oktar'ın 43,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Adnan Oktar, Erzurum'dan Van Başkale Kapalı Cezaevi'ne nakledildi

15 GÜNDE 200 AVUKATLA GÖRÜŞME

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Oktar'ın cezaevinde kaldığı dönemde özellikle 15 gün gibi kısa sürede yaklaşık 200 avukat ile görüşerek olağan akışa uygun olmayacak şekilde hukuki yardım adı altında görüşmeler gerçekleştirdiği, bu görüşmelerinde örgüte üye kazandırmayı amaçladığı, cezaevine giriş çıkışı kanuni sınırlar çerçevesinde serbest olan avukatlık mesleğinden faydalanmak üzere cezaevi dışındaki örgütsel tavır ve davranışları yönlendirmeye çalıştığı, bu tespit sonucundaysa şüpheli hakkında avukat görüşlerinin kısıtlanması yoluna gidildiği kaydedildi. Örgütsel iletişimin sağlanması noktasında örgüt lider ve yöneticileriyle yapılan hayatın olağan akışına aykırı sayıda ve sürede görüşmelerin aslında avukat-müvekkil görüşmeleri motifi altında örgüt lider ve yöneticilerinin el yazılı talimatlarının cezaevinde bulunmayan örgüt üyelerine iletilmesi adına örtülü bir örgütsel iletişim stratejisi olarak uygulandığının belirtildiği iddianamede, el yazılı talimatların ise tek merkezde toplanması adına sözde hukuk birimi sorumlusu kişiye ulaştırılarak arşivlendiği, böylece cezaeviyle dışarısı arasındaki örgütsel iletişimin örgütün avukat yapılanması üzerinden örtülü görüşmeler yoluyla sağlanmış olduğu kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Adalet Bakanlığı Adnan Oktar İnceleme Başkale Erzurum Dumlu Van Cezaevi Suç 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (17)

Nuri Aga:

Rahat durmuyorsa kapatın görüştürmeyin. Gariban 1 avukat bulamaz bu 200 taneyle görüşüyor...

279
8
yanıtYanıtla
birgörüş:

Arkada dünya ekonomisi yöneten siyonist ler var. Onların elindeki para Türkiye ye 5 kere satın alır.

yanıt2
yanıt4
Niyazi Evren:

Kolayca satin aldiklarii insanlar yüzünden bu haldeyiz

220
7
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Adamın mal bvarlığına ne oldu acaba :

158
6
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Hazineye devredildi, irat kaydedildi her baş belası mikropta olduğu gibi ..

yanıt90
yanıt7
Tutankamon Hoca:

Kayyum atanıp kayyumculsr yemedimi hayret ilk heralde bu

yanıt19
yanıt22
Mehmet Varol:

çöktüler üzerine haberin yokmu,Milletvekillerinin maaşına zam

yanıt8
yanıt17
Gh Tgv:

Bu nasil ulke ya ders almiyor.

140
6
yanıtYanıtla
Gerard Dirivia:

Erzurum da uslu durmuyordu da Van'da mı uslu duracak?

71
1
yanıtYanıtla
LOKMAN DÖNMEZ:

Başakale'de ne zaman cezaevi yapılmış. Biz orada yaşıyoruz niye görmemişiz

16
8
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title