Haberler

35 bin kutu devlet hastanesi ilacı bakkal dükkanından çıktı

Güncelleme:

Adana'da polis tarafından düzenlenen operasyonda, çoğunluğu kanser tedavisinde kullanılan 35 bin 206 kutu ilaç bir bakkal dükkanında ele geçirildi. İlaçların önemli bir bölümünün farklı devlet hastanelerine ait olduğu tespit edilirken ilaçları temin eden Erdal B. ve eşi Hicran B. gözaltına alındıktan sonra daha sonra adli kontrol kararı ile serbest bırakıldılar. Erdal B. ifadesinde "İlaçları ihraç edecektim ancak enflasyon nedeniyle elimde kaldı." dedi.

Adana'da polisin operasyon düzenlediği bakkal dükkanında çoğu kanser tedavisinde kullanılan 35 bin 206 kutu ilaç ele geçirildi. Farklı devlet hastanelerine ait olduğu belirlenen ilaçları, usulsüz yollarla temin ettiği belirtilen Erdal B. ile eşi Hicran B. gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

USULSÜZ YOLLARLA TEMİN EDİP BAKKAL DÜKKANINA STOKLADI

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, eşi Hicran B.'nin üzerine ilaç satış ve dağıtım şirket kuran Erdal B.'nin, usulsüz yollarla temin ettiği kanser, insülin, antibiyotik ve alerji ilaçlarını, yurt içi ve dışında sattığını tespit etti.

Ekipler, Erdal B.'nin Seyhan ilçesi Aydınlar Mahallesi'ndeki bakkal dükkanına operasyon düzenledi. Adreste yapılan aramada çoğunluğu kanser tedavisinde kullanılan 35 bin 206 kutu ilaç ele geçirildi. Soğuk hava deposunda muhafaza edilmesi gereken ilaçların, rastgele kutularda saklandığı saptandı. Satış hazırlığı yapıldığı belirlenen ilaçlara el konurken, şüpheliler de gözaltına alındı.

"İHRAÇ EDECEKTİM ENFLASYONDAN ELİMDE KALDI"

İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince incelemeye alınan ilaçların, önemli bir bölümünün farklı devlet hastanelerine ait olduğu belirlendi. Öte yandan ilaçların, hastanelerden kim tarafından ve nasıl çıkartıldığının tespit edilmesi için de çalışma başlatıldı.

Emniyete götürülen şüphelilerden Erdal B. ifadesinde, "İlaçları çok önce almıştım. İhraç edecektim ancak enflasyon nedeniyle elimde kaldı, satamadım. İlaçların son kullanma tarihi geçmişti ve imhaya gidecekti" dedi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Erdal B. ile Hicran B., çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

35 bin kutu devlet hastanesi ilacı bakkal dükkanından çıktı

35 bin kutu devlet hastanesi ilacı bakkal dükkanından çıktı

35 bin kutu devlet hastanesi ilacı bakkal dükkanından çıktı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Hicran Adana Suç 3.Sayfa Sağlık Haberler

500

Yorumlar (11)

Murat Çetin:

Adli kontrol şartı ile serbest nasıl kalmışlar . 35 bin kutu ilaçı illegal yollardan elde et sonra serbest benim aklım almıyor

190
3
yanıtYanıtla
ref:

İçerdem yardım alıyordur bu işler devletin icinden yardımsız olmaz yoksa niye salsınlar

yanıt68
yanıt1
Doğrucu vatandaş:

Maalesef bu ülkede normal. :(

yanıt41
yanıt1
Mert D:

Olmamış bu kadar bence hakimim ikisini serbest bırakırken birer adet de cumhuriyet altını takip ellerini sıkmaları gerekiyordu

93
1
yanıtYanıtla
Doğrucu vatandaş:

Birşey yazacaktım ama o hakim şimdi beni içeriye alır falan. Silivri soğuktur bu mevsimde...

yanıt28
yanıt1
Martin Sikertel:

Adana'dan başka yerden beklenmezdi zaten.

45
4
yanıtYanıtla
Hayri :

şiir okuyanı şarkı söyleyeni 30-40 gun içerde tutan sistem sabit suçluyu bile salıveriyor hangi yasa maddesine soktular bunları acaba farkında olmadan iyi niyetle suç işlemek maddesi falan mı var acaba

36
2
yanıtYanıtla
yorum bükücü:

kimbilir kimler devreye girdi de serbest kaldılar ? ? ?

31
1
yanıtYanıtla
YİĞİT TÜRKALP:

iyi ki adli kontrol var....

27
1
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Bana göre, adli kontrol başlı başına ADALETSİZLİKTİR...

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title