Haberler

Eşcinsel ilişkisi duyulmasın diye katil olduğunu itiraf etmişti! Mahkemede ağız değiştirdi

Güncelleme:

İstanbul'da bir evin kömürlüğünde cesedi parçalanmış halde bulunan Celal H.'nin ölümüne ilişkin tutuklanan Sitrak Kaplan, şahsın cinsel ilişki esnasında öldüğünü iddia etmiş ve eşcinsel ilişkisinin duyulmasından korktuğu için de parçalayarak cesetten kurtulmayı planladığını söylemişti. İlk duruşmasına çıkan Kaplan, unutkanlık yaşadığını öne sürerek suçlamaları reddetti.

İstanbul'da bir evin kömürlüğünde cesedi parçalanmış halde bulunan Celal H.'nin ölümüne ilişkin tutuklanan Sitrak Kaplan'ın ağırlaştırılmış müebbeti istenmişti. Şahsın cinsel ilişki esnasında öldüğünü iddia eden adam, eşcinsel ilişkisinin duyulmasından korktuğu için de parçalayarak cesetten kurtulmayı planladığını söylemişti.

"AKLIMDA HİÇBİR ŞEY KALMADI"

Fatih'te bir apartmanın kömürlüğünde öldürdüğü arkadaşının cesedini parçaladığı iddiasıyla hakkında dava açılan 79 yaşındaki Sitrak K'nin yargılanmasına başlandı. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Sitrak K. ve müşteki C.H.A. ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada savunma yapan sanık Sitrak K, ölen kişiyle daha önce Aksaray ya da Topkapı'da tanıştığını belirterek, kimseyi öldürmeye gücünün yetmeyeceğini iddia etti. Unutkanlık yaşadığını öne süren sanık, "Benim aklımda hiçbir şey kalmadı. Kimse kimseye vurmadı. O beni takip etti. Elinden kurtulamadım. Benim psikolojim bozuldu. Her şeyi unuttum." dedi.

EŞYALARINI POLİSE VERMEK İÇİN ALDIĞINI SÖYLEDİ

Ölen kişinin para, bıçak ve cep telefonunu polise vermek için aldığını öne süren Sitrak K, ne yaptığını bilemediğini söyledi. Müşteki C.H.A. ise sanıktan şikayetçi olduğunu ifade ederek, davaya katılma talebinde bulundu. Müşteki Arslan'ın avukatlarından Yunus Aldanmaz, cinayetin gerçekleşmesinde üçüncü kişilerin olduğunu belirterek, soruşturmanın eksik yapıldığını öne sürdü. Sanığın duruşmada sorulan sorulara yeterli cevap vermediğini ifade eden Aldanmaz, kimlerden yardım aldığının araştırılması gerektiğini belirtti.

"SANIK TAVUK BİLE KESEMEZ"

Müşteki avukatı Abdülhalim Sarı da sanığın yaşlı olduğunu ve tavuk bile kesemeyeceğini savunarak, delillerin karartıldığını iddia etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, müştekinin davaya katılma talebini kabul etti. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, HTS kayıtlarının incelenmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

CİNSEL İLİŞKİ SIRASINDA ÖLDÜĞÜNÜ ÖNE SÜRMÜŞTÜ

İddianamede, aynı gün sokakta yürürken yakalanan ve üst aramasında 2 bıçak ele geçirilen Kaplan'ın ifadesine yer verilmişti. İfadesinde maktulle aralarında cinsel birliktelik olduğunu iddia eden sanık Sitrak Kaplan, en son beraber oldukları sırada maktulün öne doğru düştüğünü tepki gelmeyince öldüğünü anladığını anlatmıştı.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

İstanbul 3.Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title