Haberler

3 Pilottan "Bylock"Çu Olana "Ağırlaştırılmış Müebbet ", Diğerlerine 20'şer Yıl

15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanını ve ailesini koruması için Huber Köşkü'ne gönderilen özel harekat polislerini helikopterle götürmek istemedikleri iddia edilen pilotlar Ender Küçüka Tolga Gültekin ile Barış Aktaş'ın tutuklu yargılandıkları davada savcı mütalaasını verdi. Savcı, sanıklardan Ender Küçüka'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis talep ederken, diğer iki sanığa ise 20'şer yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

SAVCI, MÜTALAASINI AÇIKLADI

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaa da Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ'nün devlet içerisindeki örgütlenmesinden bahsedilerek 15 Temmuz darbe girişimine gelinen sürece yer verildi.

"DARBE GİRİŞİMİ DEVAM EDERKEN YAZILI EMİR İSTEDİLER"

Mütalaada, İstanbul emniyetinde helikopter pilotu olarak görev yapan 3 sanığın 15 Temmuz akşamı saat 22.30 sıralarında Huber Köşkü'nde olması muhtemel olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı darbecilere karşı koruması ve tedbir alınması için bir özel harekat timinin helikopterle köşke götürülmesi emrinin verildiği anlatıldı. Mütalaada, "Helikopter pilotları olan sanıkların üst seviyede olağanüstü şartların devam ettiği darbe girişimi sürecinde özel harekat polislerini götürmek için İl Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı emir isteyerek ve bu olayın bir tarafı olmak istemediklerini belirterek emri yerine getirmedikleri" kaydedildi.

"DARBECİLER EN BÜYÜK ENGEL OLARAK CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GÖRDÜ"

Bu emri yerine getirmeyen sanıkların kasıtlı hareket ettikleri ve darbe yanlısı davrandıkları vurgulanan mütalaada şu ifadlere yer verildi;

"Darbe gecesi yaşanan gelişmelerden darbeci güçlerin kendilerine en büyük engel olarak gördükleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bir şekilde etkisiz hale getirmeyi amaçladıkları anlaşılmıştır. Bu sebeple söz konusu özel harekat timinin Huber Köşkü'ne helikopterle götürülmesi emrinin doğrudan darbecileri engellemeye yönelik bir emir olduğu ve bu emrin yerine getirilmesini kabul etmeyen helikopter pilotlarının da darbecilerin cebir ve şiddet kullanarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak eylemine iştirak ettikleri değerlendirilmiştir."

BYLOCK TESPİT EDİLDİ

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "Bylock"u kullandığı tespit edilen sanıklardan Ender Küçüka'nın örgüt üyesi olduğuna değinilen mütalaada, diğer iki sanığın ise örgüt üyesi olduklarına dair herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı belirtildi.

İSTENEN CEZALAR

Mütalaada, sanık ender Küçüka'nın "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. Mütalaada diğer sanıklar Tolga Gültekin ile Mehmet Barış Aktaş'a ise  "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçuna yardım ettikleri gerekçesiyle 20'şer yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlaması için duruşmayı erteledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Barış Huber Köşkü İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title