Haberler

2981 Sayılı Yasa Mağdurları İçin Çalışma Yapılacak

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Gazi Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda bölge sakinlerinin, belediye ve diğer kamu kurumlarıyla ilgili hizmet taleplerini dinledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Gazi Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda bölge sakinlerinin, belediye ve diğer kamu kurumlarıyla ilgili hizmet taleplerini dinledi.

AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Belediye Meclis Üyesi İsmail Hayyar'ın da katıldığı toplantıda, Gazi Mahalle Muhtarı Mehmet Orbay; vatandaşların mülkiyet, kapalı olan imarlı yollarının açılması, asfalt, ilköğretim okulu yapılmasıyla ilgili isteklerini dile getirdi. Orbay, 2981 Sayılı İmar Affı ve Gecekondu Kanunu ile 4706 Sayılı Hazine Arazilerinin Değerlendirilmesi Hakkındaki Kanun'daki farklılıklar nedeniyle, mahallede aynı parsel içerisinde yan yana bulunan iki gecekondudan birisi tapusunu alırken, diğerinin tapusunu alamadığını ifade etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Başkan Tütüncü ise, 2981 sayılı yasa ile belediyeye devredilen Hazine arazilerinin üzerinde bulunan gecekondulara, 10 Kasım 1985'ten önce yeminli büronun, elektrik, su aboneliği ve numarataj belgelerinin olması halinde tapu verildiğini belirtti. Başkan Tütüncü, söz konusu yasa ile belediye'ye devredilen parseller üzerinde 1985'ten sonra inşa edilen yapılara ise kanun gereği belge eksikliğinden dolayı tapu verilemediğinin altını çizdi. Başkan Tütüncü, 4706 Sayılı Hazine Arazilerinin Değerlendirilmesi Hakkındaki Kanun gereği belediyeye tahsisi yapılan Hazine arazilerindeki gecekondulara tapu verilmesi için de 31 Kasım 2000'den önce yeminli büro, elektrik, su abonelikleri ile numarataj belgelerinin istendiğini anlattı. Daha önceki dönemde 2981 sayılı yasa kapsamındaki arazilere 1985'ten sonra ev yapan birkaç kişiye yapılan tapu tahsisi işleminin ise şikayet üzerine yargı tarafından iptal edildiğini anımsatan Başkan Tütüncü, "Bu problemi yasal sınırlar içerisinde çözebilir miyiz diye gayret gösterdik. Mevcut yasal düzenleme ile bu konuyu çözemiyoruz. Tapulanmaların yapılması halinde şikayet olursa tapu tahsislerinin iptal edileceğini ve tapuyu verenlere cezai soruşturma başlatılacağını biliyoruz." diye konuştu. Başkan Tütüncü, 4706'ya göre mahallede ve diğer bölgelerde tapu tahsislerinin yapıldığını da hatırlattı.

İki yasa arasındaki haksızlığı gidermek için yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü; "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni bir kanuni düzenleme yapılması gerektiği konusunda bir kanaatimiz ortaya çıktı. Bu kanaatimizi, AK Parti Antalya Milletvekillerimize de ileteceğiz. Ahatlı, Habibler, Sütçüler ve Gazi mahallelerinde bin civarında vatandaşımıza 2981 sayılı yasadan kaynaklanan evrak eksikliğinden dolayı, tapusunu veremiyoruz. Yasal düzenleme ile bu sorunu çözmek istiyoruz. 3 yılda yaklaşık 11 bin kişiye tapu tahsisi yaptık. 20 yıla yakın Kepez'in 2B problemi vardı. Allah'a çok şükür olsun bu dönem çözüldü. Bu meseleyi de çözdüğümüz zaman Gazi Mahallesi'nde şehirleşme süreci hızlanacak."

2012'DE GAZİ'DE HİZMETE DEVAM

Başkan Tütüncü, devri yapılmayan Vakıf arazilerinin, Vakıflar ile Defterdarlık arasında idari bir süreç olduğunu, söz konusu parsellerin Hazineye devrinin yapılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Gazi Mahallesi'nde bugüne kadar; 3 bin 717 metre yeni yol, 1589 metre sıcak asfalt, 8 bin 840 metre sathi kaplama asfalt, 6 bin 112m2 parke kaldırım ve 1150 metre yağmur suyu drenaj çalışması yaptıklarını belirten Başkan Tütüncü, bu yıl da mahallede yeni yol açma, asfaltlama ve kaldırım çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de iki kanun arasındaki farktan kaynaklanan tapu mağduriyetinin çözümü için yasal değişikliğe ihtiyacın olduğunu söyledi. Köse, "Bu kanunu düzenlemeyi yapacak olan milletvekilleridir. AK Parti Antalya Milletvekillerimize meseleyi anlatacağız. Gerekirse sizleri bir toplantıda milletvekillerimizle bir araya getiririz. Meselenin aciliyetini görmüş olurlar. Kanun düzenleme için hem çalışırız hem de işin takibini

yaparız" dedi. AK Parti İl Başkanı Köse, mahallelinin ilköğretim okulu yapılması talebini de telefonda aradığı Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'a iletti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tütüncü Hakan Başkan Ak Parti Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title