Haberler

28 Şubat Fetö'ye Otoban Yaptı"

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, 28 Şubat darbesi ilgili düzenlenen konferansta, 1980 darbesinin FETÖ'ye yol açtığını, 28 Şubat darbesinin ise bu yolu otobana dönüştürdüğünü söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, 28 Şubat darbesi ilgili düzenlenen konferansta, 1980 darbesinin FETÖ'ye yol açtığını, 28 Şubat darbesinin ise bu yolu otobana dönüştürdüğünü söyledi.

Şimşirgil, Orhangazi Belediyesi tarafından Kız İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen "28 Şubat" konulu konferansta konuşma yaptı.

28 Şubat'ın ayak seslerinin 1990'lı yılların başında başladığını belirten Şimşirgil, " Türkiye'de 1980 darbesinden sonra Özal dönemleri ile dini değerlere önem daha da artmaya başladı. Bunu farkedenler 1990'lı yılların başlaması ile yavaş yavaş 28 Şubat'ın alt yapısı hazırlanmaya başlamıştı." dedi.

Her darbe zemininin emperyalistler tarafından Türkiye'de yıllar öncesinden hazırlandığına da vurgu yapan Şimşirgil, aynı şeyin 28 Şubat öncesinde de yapıldığını kaydetti.

28 Şubat'ın 1000 yıl süreceğinin söylendiğini, bin yıl sürecek söyleminin altında gerçek İslam düşmanlığı olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

"Güven Erkaya o dönemde 'Türkiye'de 15 milyon insan ölse ne olur' gibi bir söylem dile getirdi. İmam hatiplerin kapatılması da sürece denk geldi. Bununla birlikte meslek liselerini de baltaladılar. Ama onlar için bunun önemi yoktu. Gerekirse ülke batsın, yerle bir olsun umurlarında değildi. Onlar için önemli olan İslam düşmanlığıydı. İmam hatiplerin kapatılmasının arkasında yatan asıl gerekçe FETÖ okullarının önünü açmaktı. O dönemde FETÖ'ye ait bir tek okul bile kapatılmadı. Onlar için sorgulayan bir gençlik tehlikeliydi. Biliyorlardı ki imam hatipli öğrenciler sorgulama yaparlardı. Ama FETÖ'nün okullarından mezun olanların sorgulama asla yapılmazdı. Bu yüzden imam hatiplerin kapatılması gerekiyordu ve kapattılar."

1980 darbesi FETÖ'ye yol açtını, 28 Şubat darbesi ise bu yolu otobana dönüştürdüğünü aktaran Şimşirgil, "28 Şubat FETÖ'ye otoban yaptı. Şimdi Bursa'ya giderken İstanbul'dan kimse tali yoldan gitmiyor, otobandan gidiyor. 80 ihtilali de FETÖ'ye yol açmıştı. 80 ihtilali FETÖ'ye yol açtı ama bu yol otobanlar yapılınca bu yola kimse çok girmiyor. Tali yollar çok. Otoban açmak lazım geldi, alamıyorlar. Onun için 28 Şubat'ı yaptılar. 80 ihtilali nasıl yol açtı? FETÖ 80'de birinci aranan adamdı. Bir numaralı zanlı, aranan adam FETÖ'ydü. Tam 5 sene, 80-85. Şimdi sorgula niye bulunmadı? İncirlik'te miydi? Acaba. Neredeydi? 15 Temmuz'unun planı 80 ve 85 arasında yapıldı." ifadelerini kullandı.

Konferansta konuşan Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise Türkiye'de bugünkü özgürlüklere ulaşılana kadar bir çok mücadeleler verildiğini belirterek, "28 Şubat postmodern darbesi de bunların en acılarından birisidir. Bizler de o günlerde gözaltına alınmalardan tutun da verilen mücadelelerde bir damla katkı da olsa sunmaya çalıştık." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Şimşirgil 28 Şubat Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title