Haberler

241 komando, dualarla Suriye'ye uğurlandı! Aileler gözyaşlarını tutamadı

Güncelleme:

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevli 241 komando, 'Barış Gücü Harekatı' kapsamında, Suriye'nin El Bab kentine gitti. Duygusal anların yaşandığı törende aileleriyle vedalaşan komandolar, dualar eşliğinde bölgeye uğurlandı.

Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda düzenlenen törene Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ile komandoların aileleri katıldı.

"BU KUTSAL MÜCADELEYİ İNANIYORUZ Kİ KAZANACAĞIZ"

Kuran-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Türkiye Cumhuriyeti'nin birçok ülkede olduğu gibi Suriye'de de güvenlik güçleriyle barışı desteklemeye devam ettiğini belirterek, "Ecdadımız geçmişte içinde bulunduğumuz ortamdan çok daha zor ve ağır şartlarda milletimizin istiklalini koruyup bu cennet vatanı bize nasıl emanet ettiyse, biz de bugün şanlı bayrağımız semada ebediyen dalgalandırmak için her zaman olduğu gibi yılmadan çalışacağız ve bu kutsal mücadeleyi inanıyoruz ki kazanacağız. Yürüttüğümüz mücadelenin, vatan topraklarımızı ve özgürlüğümüzü koruma, bayrağımızı ve ezanımız yaşatma, geleceğimize sahip çıkma mücadelesi olduğunu, işte karşımızda duran gurur verici bu tabloda görmekteyiz. Sınırlarımızda yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte, bizler birbirimize kenetlendiğimiz sürece, Allah'ın izniyle bu ülkenin sırtını yere getirebilecek hiçbir güç yoktur" dedi.

241 komando, dualarla Suriye'ye uğurlandı! Aileler gözyaşlarını tutamadı

"BİZİM HİLALİMİZ MAZLUMA UMUT, ZALİME İSE KAHREDİCİDİR"

Vali Mahmut Çuhadar ise 241 komandoyu Suriye'nin El Bab kentine uğurladıklarını vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti sadece kendi milletinin umudu değil, gönül coğrafyasındaki bütün mazlumların umudu olan bir ülkedir. Şimdi de yanı başımızdaki coğrafyada masumların hakkını ve gözyaşını emanet almaya gidiyorsunuz. Sizler Suriye'de annesiz-babasız kalmış çocukların, yetimlerin, öksüzlerin övünç kaynağı ve beklediği şanlı askerlersiniz. Kahraman ordumuzun Suriye'de yazdığı destanlar şanlı tarihimize altın harflerle yazıldı. Bizim hilalimiz, mazluma umut, zalime ise kahredicidir. Kan ve gözyaşının sel olduğu coğrafyaya bugün 241 kahramanımızı gözlerinde azim, cesaret ve kararlılıkla gönderiyoruz. İnşallah 6 ay sonra vazifesini hakkıyla yerine getirmiş bir birlik olarak sizleri yine burada coşkuyla karşılarız" diye konuştu.

241 komando, dualarla Suriye'ye uğurlandı! Aileler gözyaşlarını tutamadı

DUALARLA UĞURLANDILAR

Konuşmaların ardından kurban kesildi ve Komando Marşı okundu. Duygusal anların yaşandığı törende aileleriyle vedalaşan komandolar, İl Müftüsü Mehmet Taşçı'nın yaptığı dua sonrası Mehter Marşı eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.

241 komando, dualarla Suriye'ye uğurlandı! Aileler gözyaşlarını tutamadı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Komando El Bab Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (12)

Dilek:

Allah yardımcınız olsun. . . Tez zamanda sevdiklerinze kavuşmayı nasip etsin ayağınıza taş değmesin inşallah. . . . .

30
4
yanıtYanıtla
fb:

türkiyede taşı sıksa suyunu çıkaracak suriyeliler fink atıyor aceba onlar neden gönderilmiyor benim askerim ateşin ortasına atılıyor

29
4
yanıtYanıtla
Erhan:

Bizim Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye’de rahat uyusunlar diye bizim Mehmetçiğimiz orada şehit oluyor, ben hakkımı bu hükümete helal etmiyorum

26
5
yanıtYanıtla
Melike:

Helal olsun ne güzelde demişsin ????

yanıt7
yanıt2
TÜRKİ:

SAĞOLSUN YİĞİT TÜRK ASKERİ

17
4
yanıtYanıtla
Melike:

Bu yoruma beğenmeme isaretini veren insan kimsen Allah belanı versin

yanıt9
yanıt3
Sa:

Allah sizleri korusn

9
1
yanıtYanıtla
SEVGİSU:

HELAL OLSUN SİZE ASLANLAR ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN KAZASIZ BELASIZ SEVDİKLERİNİZE KAVUŞURSUNUZ İNŞALLAH . . SURİYELİLER MAŞALLAH HABİRE DOĞURSUNLAR

3
1
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ:

Allah yar ve Yardımcınız olsun Rabbim sizleri korusun. Aminn.

3
0
yanıtYanıtla
SİNİRLİ:

RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN, SAĞ SALİM GİDER DÖNERSİNİZ İNŞAALLAH

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title