Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Hakkari ve ilçelerinde tören ve programlarla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Hakkari ve ilçelerinde tören ve programlarla kutlandı.

Kent merkezindeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden programda konuşan Vali İdris Akbıyık, tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Bugünün çocuklarının geleceğin cumhurbaşkanları, başkanları, milletvekilleri, bürokratları ve akademisyenleri olacağını belirten Akbıyık, şöyle konuştu:

"Buna ilişkin devletimizin Hakkari'deki eli olarak bizler var gücümüzle sizler için çalışmaktayız. Siz geleceğinize doğru emin adımlarla yürürken biz daima size destek çıkacağız. Çanakkale'de, Sakarya'da, Kut'ül Amare'de ve yakın geçmişimizde meydana gelen 15 Temmuz'da dillere destan ve tüm dünyaya örnek olan zaferlerimiz vardır. Bu zaferler her birimize bugün nereden geldiğimizi, nerede olduğumuzu gösteren birer pusuladır. Pusulasız bir gemi nasıl denizde yönünü bulmazsa tarihinden habersiz nesiller de yönünü kaybeder."

Akbıyık, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür de günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Ardından kentteki farklı okullardan öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler ve müzik dinletisi sunuldu.

Programa, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Alper, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve aileleri de katıldı.

Derecik

Derecik ilçesinde Koçyiğit İlk ve Ortaokulu önündeki programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Programa, Kaymakam İdris Arslan, Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Abdulmecit Eren, askeri erkan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Şemdinli

Cumhuriyet İlköğretim Okulu önündeki programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, çeşitli gösteriler sundu.

Bu kapsamda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Programa, Belediye Başkanı Tahir Saklı, Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Kartal, askeri erkan, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kanyer, kurum amirleri, öğrenci, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Çukurca

Kaymakamlık binası önündeki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törenin ardından program, Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu Konferans Salonu'nda devam etti.

Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşma yapılan program, öğrencilerin sunduğu çeşitli gösterilerle son buldu.

Programa, Kaymakam Temel Ayca, Belediye Başkanı Ensar Dündar, 2'nci Hudut Tugay Komutan Vekili Yarbay Okan Uzbay, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve aileleri katıldı.

Yüksekova

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapıldı.

Vali Yardımcısı Mustafa Pala, yaptığı konuşmada, tüm çocukların bayramını kutlayarak programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından 15 Temmuz Ortaokulu ve Murat Işık Anaokulu öğrencilerince çeşitli gösteriler sunuldu, şiirler okundu.

Programa, Garnizon Komutanı Albay Hasan Koyuncu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

23 Nisan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title