Haberler

21 Ülkenin İş Adamı Tekirdağ'da

- 21 ülkenin iş adamı Tekirdağ'da

Yabancı iş adamları Türk iş adamlarıyla bir araya geldi

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da 21 ülkeden gelen yatırımcı iş adamı Trakya bölgesindeki iş adamlarıyla bir araya gelerek, ekonomik ticari ağ oluşumunda bulunuyor.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi odasında, 20.TOBB Türkçe konuşan girişimciler programı ve ikili iş görüşmeleri kapsamında, başta Rusya, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan gibi 21 Ülkeden gelen 50'ye yakın iş adamı, Trakyalı iş adamlarıyla buluştu. Tarım, makine sanayisi, eğitim, gıda, kozmetik gibi birçok sektörün yabancı ve Türk iş adamları ikili görüşmeler yaparak ülkenin ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamaya çalıştı. 8 gündür devam eden görüşmelerin olumlu bir şekilde geçtiği belirtildi.

"Bunlarla güzel işler yapabiliriz"

Batı Trakya Gümülcine'den gelen Mustafa Nihat Nurhan, çok iş işlere imza atacaklarını belirterek, "Şu anda 21 ülkeden kardeşlerimiz var. Burada tanıştık, bunlarla güzel işler yapabiliriz. Ticaretimizi çok çok geliştirebiliriz. Afganistan, Romanya, Rusya Bulgaristan, Kırgızistan gibi 21 ülkeden Türkiye'de, anavatanımızdan mal almak için geldiler. Şu anda ikili gülüşlerimiz devam ediyor, ikili görüşmeler 8 günden beridir çok verimli, çok güzel bir şekilde devam ediyor. Herkes de bir şeyler yapacak" dedi.

"21 ülkeden yaklaşık 50'ye yakın iş insanı var"

Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Türkçe konuşan ülkelerin iş adamlarının, Türkiye'ye gelip kendi soydaşları ile kendi insanlarıyla buluşarak, önce sosyal ve kültürel olarak tanışmaları, kaynaşmaları ardından da bu ilişkileri ticari alışverişe, üretime, yaratma, dış ticarete dönüştürmenin bir modeli bu. Bu kapsamda 2005 yılında bu yana, girişimci heyetlerin ülkemize gelmesiyle alakalı programlar devam ediyor. Bugün 20'sini düzenledik, bu 20'sinde Tekirdağ'da gerçekleşti daha sonra Edirne Çorlu ve Çerkezköy devam edecek. 21 ülkeden yaklaşık 50'ye yakın iş insanı var. Bu ülkelerin içerisinde Kosova, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Rusya, Ukrayna, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Afganistan, Pakistan, İran, Irak gibi birçok ülkeden gelen Türkçe konuşan yatırımcı ve girişimci iş insanlarımız var" açıklamasını yaptı.

"Bölgemizdeki iş insanlarıyla karşılıklı iş görüşmeleri yapıyor"

Gelen kişilerin bölgedeki iş adamlarıyla görüşmelerinin devam ettiğini belirten Günay, " Sabah programımız başladı bu program kapsamında önce Bölgemizi tanıtan bir oturum gerçekleştirdik. Bugün ikili görüşmeler yapmak üzere, şehrimize iş insanlarıyla bize misafir olan heyeti buluşturmak için bir aradayız. Şu anda bölgemizdeki iş insanlarıyla karşılıklı iş görüşmeleri yapıyor. Gelen misafirlerimizle buradaki esas amacımız hem bölgemizi tanıtabilmek, hem de gelen misafirlerimizle bir ticari ağı oluşturmak, alışveriş yapabilmek, karşılıklı ekonomimizi zenginleştirmek, güçlendirmek temel hedefimiz bu" ifadelerine yer verdi.

21 ülkeden yaklaşık 50 kişilik yabancı iş adamı Tekirdağ'daki görüşmelerini bitirdikten sonra, Çorlu ve Çerkezköy ilçesinde geçecek, heyet ardından Edirne'deki iş adamlarıyla buluştuktan sonra görüşmelerini tamamlayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Tekirdağ Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title