Haberler

2018 İtalya Bisiklet Turu"Nun Kudüs'ten Başlatılmasına Tepki

Roma ve Lazio'daki Filistinliler Topluluğu Başkanı Yusuf Salman, "2018 İtalya Bisiklet Turu"nun işgal altındaki Kudüs'ten başlatılmasına tepki gösterdi.

Roma ve Lazio'daki Filistinliler Topluluğu Başkanı Yusuf Salman, "2018 İtalya Bisiklet Turu"nun işgal altındaki Kudüs'ten başlatılmasına tepki gösterdi.

Salman, "2018 İtalya Bisiklet Turu"nun işgal altındaki Kudüs'ten başlatılmasına ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Ayrımcılık ve utanç turu başladı. Turun organizatörleri bu kararı yalnızca sömürgeci İsrail devletinin kuruluşunun 70. yıl dönümünü kutlamak için aldıklarını söylemeye çekiniyorlar." ifadelerini kullandı.

Yusuf Salman, söz konusu organizasyonun, İsrail'e siyasi ve manevi destek verme ve Birleşmiş Milletlerin (BM) bütün kararlarına rağmen " Kudüs'ün İsrail'in sözde başkenti olarak tanınması" maksadıyla Kudüs'ten başlatıldığını vurguladı. Bunun için "birkaç milyon avro para alındığını" belirten Salman, şunları kaydetti:

"Bu tür korkakça hareketler, Kudüs'ün siyonist ve ırkçı İsrail devletinin başkenti olarak kabul edilmesi için yeterli olacak mı? Merak etmeyin, köle satın alabilir ve bir süreliğine gerçeğin üzerinde tahrifat yapabilirsiniz ama er ya da geç, gerçek su yüzüne çıkar çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. Kudüs, şehirlerin gülüdür, Filistin'in gülüdür. Dünya üzerindeki özgür ve dürüst herkese açık, uluslararası bir şehirdir. İşgale son, Filistin'e özgürlük."

İtalya Bisiklet Turu

Popüler spor dallarından bisikletin en önemli üç organizasyonundan olan ve bu yıl 101'incisi düzenlenen İtalya Bisiklet Turu (Giro d'Italia), tarihinde ilk kez Avrupa dışında başladı. İşgal altındaki Kudüs'te bugün başlayan bisiklet turu, bazı Kudüs ilçelerinin yanı sıra Hayfa, Tel Aviv, Bi'ru's-Seba ve Eilat kentlerini de kapsayacak.

Filistinliler, Kudüs'te düzenlenecek bu ve benzeri uluslararası organizasyonları, İsrail'in Kudüs'ü resmen başkenti olarak tanıtma çabası olarak görüyor.

Kudüs'teki yarım asırlık işgal

Doğu Kudüs'ü 5 Haziran 1967'de işgal eden İsrail, 1980'de tek taraflı olarak kentin doğu ve batısını "birleşik başkenti" ilan etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), 1980'de kabul ettiği 478 sayılı kararla İsrail'in ilhak ve başkent ilanını geçersiz saydı.

BMGK kararı çerçevesinde ABD dahil uluslararası toplum, Doğu Kudüs'ün işgal altında olduğunu kabul ediyor. İsrail yönetimini tanıyan tüm ülkelerin büyükelçilikleri, Tel Aviv'de bulunuyor. Hiçbir ülke, Kudüs'ü ya da doğu ve batı bölümlerini başkent olarak kabul etmiyor.

ABD, 6 Aralık 2017'de Başkan Donald Trump'ın hamlesiyle Kudüs'ü "İsrail'in sözde başkenti" olarak tanıyan ilk ülke oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Yusuf Salman İsrail İtalya Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title