Haberler

2014 Dünya Kupası'na Doğru

Güncelleme:

Almanya, Dünya Kupası finalleri öncesindeki son maçında Ermenistan'ı 6-1 mağlup etti.

Almanya Milli Takımı Brezilya'da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası finalleri öncesinde oynadığı son hazırlık maçında Ermenistan'ı 6-1 yendi.

Mainz kentinde Coface Arena Stadı'ında oynanan ve 27 bin biletli seyircinin izlediği Almanya- Ermenistan karşılaşmasının ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

İkinci yarıya Philipp Lahm'ın yerine Mesut Özil ile başlayan Alman Milli Takımı 52. dakikada Andre Schürrle, 71. dakikada Lukas Podolski, 74. dakikada Benedikt Höwedes, 76. dakikada Miroslav Klose, 82. ve 88. dakikalarda da Mario Götze'nin attığı gollerle karşılaşmadan 6-1 üstün ayrıldı. Karşılaşmada 1 golün yanı sıra 3 golün asistini de yapan Lukas Podolski'nin golünün asistini de Mesut Özil yaptı. Maçta Özil'in bir şutunda da top direkten döndü. Ermenistan'ın golü 69. dakikada Almanya Birinici Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund'da forma giyen Henrich Mkhitaryan kaydetti.

Polonya ve Kamerun'a karşı oynadığı son iki maçta galip gelemeyerek bu takımlarla oynadığı karşılaşmalarda berabere kalan Almanya Milli Takımı, Ermenistan'ı yenerek Dünya Kupası finalleri öncesinde moral buldu.

Öte yandan İtalya Birinci Ligi Seria A takımlarından Lazio'da oynayan Miroslav Klose milli takım formasıyla 69. golünü attı. Böylelikle milli formayla 68. gol atan efsane oyuncusu Gerd Müller'in 40 yıllık rekorunu geliştiren Klose, Alman Milli Takımda en fazla gol atan oyuncu unvanını aldı. Milli takımda ilk golünü 2001 yılında Arnavutluk'a karşı oynanan maçta atan 35 yaşındaki Klose, şimdiye kadar 132 kez milli formayı giydi. Gerd Müller ise 68 golü 62 milli maçta atmıştı.

Diğer taraftan Alman milli oyuncu Marco Reus, karşılaşmanın 44. dakikasında bir ikili mücadelede sol ayağından sakatlandı. Hastaneye kaldırılarak muayeneye alınan Reus'un Dünya Kupası finalleri kadrosunda yer alıp almayacağının muayene sonucunda belli olacağı kaydedildi. - Berlin

Kaynak: AA / Spor

Miroslav Klose Mesut Özil Ermenistan Almanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title