Haberler

2008'de Baykal'ın İkametine Girmişler

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile bazı MHP'li milletvekillerine yönelik kaset kumpasına ilişkin hazırlanan iddianamede, 171 şüpheliden 151'inin FETÖ mensubu olduğu, şüphelilerin 28 Ağustos 2008 tarihinde Baykal'ın ikametine teknik çalışma yapmak maksadıyla girdiğinin tespit...

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile bazı MHP'li milletvekillerine yönelik kaset kumpasına ilişkin hazırlanan iddianamede, 171 şüpheliden 151'inin FETÖ mensubu olduğu, şüphelilerin 28 Ağustos 2008 tarihinde Baykal'ın ikametine teknik çalışma yapmak maksadıyla girdiğinin tespit edildiği bildirildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca CHP'li Baykal ile bazı MHP'li milletvekillerine ait özel görüntülerin internetten paylaşılmasına ilişkin başlatılan soruşturma tamamlanarak mahkemeye gönderildi. Aralarında FETÖ lideri Fetullah Gülen'in de bulunduğu 171 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, 24 mağdur/müştekiye yönelik olarak 10 ikamet, 2 iş yeri olmak üzere toplam 12 ayrı adrese ses ve görüntü alabilen cihazlar yerleştirildiği, teknik araçlarla izleme ve dinleme yapıldığı, elde edilen ses ve görüntülerin bir kısmının örgüt amaçları doğrultusunda hedefsel olarak internette yayınlandığının tespit edildiği belirtildi.

BAYKAL'I TAKİP 2008'DE BAŞLAMIŞ

İddianamede, şüphelilerce 28 Ağustos 2008 tarihinde Deniz Baykal'ın ikametine teknik çalışma yapmak maksadıyla girildiği ifade edilerek, "27.03.2010, 28.03.2010, 13.04.2010, 14.04.2010 ve 30.04.2010 tarihlerinde Nesrin Baytok ve Can Baytok'un ikametine teknik çalışma yapmak maksadıyla girildiği, müşteki Deniz Baykal'ın telefonunun usulsüz olarak dinlenildiği, bu dinlemeye ilişkin herhangi bir mahkeme kararının bulunmamasına rağmen etkin pişmanlık gösteren şüpheli beyanıyla tespit edilmiştir" denildi.

ŞÜPHELİLERDEN 118'İ BYLOCK KULLANICISI

Eylemlere katıldığı belirlenen 171 şüpheliden 151'inin FETÖ mensubu olduğunun anlaşıldığı belirtilen iddianamede, 171 şüpheliden 164'ünün emniyet istihbarat birimlerinde görev yaptığı, emniyet istihbarat birimlerinde görev yapan 164 şüpheliden 145'inin FETÖ mensubu olduğunun tespit edildiği kaydedildi. Bu 145 şüpheliden 118'inin FETÖ'nün kriptolu haberleşme ağı olan ByLock'u kullandığının anlaşıldığı kaydedilen iddianamede, "145 şüpheliden 116'sının Fetullahçı Terör Örgütü yapılanması tarafından gerçekleştirilen fişlemeye ilişkin materyallerde örgüt mensubu olarak kodlandığı, örgüt mensubu olduğu belirlenen 145 şüpheliden 134'ünün 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen askeri darbe girişimi sonrasında ilan edilen olağanüstü hal kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerle meslekten ihraç edildiği ya da rütbeleri geri alındığı, 145 şüpheliden 20'sinin kendisinin Bank Asya'da hesabının bulunduğu, 145 şüpheliden 53'ünün eşi, çocuğu, kardeşi, anne ya da babasının ByLock isimli kriptolu haberleşme programını kullandığı, Fetullahçı Terör Örgütü mensubu 151 şüpheliden 46 tanesinin soruşturma kapsamında tutuklanmış ve 44 şüpheli hakkında da yakalama kararı alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

(Abdullah Sarica / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Deniz Baykal Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title