Haberler

2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları

Güncelleme:

Güreşte erkekler grekoromen stil 42 kiloda mücadele eden Fatih Aslan gümüş madalyanın sahibi oldu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından organize edilen 2. Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nın 9. gününde Türkiye Milli Takımı, bir gümüş, iki de bronz madalya kazandı.

Çin'in Nanjing kentinde düzenlenen ve 27 Ağustos'ta sona erecek oyunların 9. gününde, Türkiye Milli Takımı'ndan 10 sporcu, 4 dalda yarıştı.

Güreşte grekoromen stil 42 kiloda mindere çıkan Fatih Aslan, Ukraynalı Oleksii Masyk'ı 3-1, Amerikan Samoası'ndan Jordan Tafa'I Leilua'yı 4-1 ve Cezayirli Habib Slimane Belghelam'ı 4-0 ile geçerek adını finale yazdırdı. Aslan, Kuzey Koreli Ri Seung'a 3-1 yenilince gümüş madalyayla yetinmek zorunda kaldı.

Erkekler grekoromen stil 50 kiloda Uğur Beytekin, Dorin Cojocari'yi mağlup etmesine rağmen Azeri Jabbar Najafov ve İranlı Mohammadreza Aghaniachari'ye yenildi ve klasman müsabakasına kaldı. Brezilyalı Calebe Correa'yı yenen Beytekin 5. oldu.

Boks müsabakalarında ise Türkiye'den 5 sporcu ringe çıktı. Kızlar 48-51 kilo sinek sıklette yapılan 3'üncülük maçında Ermenistan'dan Anush Grigoryan ile karşılaşan Neriman Istık, rakibini hakem kararıyla 2-1 mağlup ederek bronz madalya kazandı.

Erkekler 64 kilo hafif orta sıklette Adem Furkan Avcı da bronz madalya için mücadele ettiği müsabakada, Rus Bibert Tumenov'u yenerek podyumun son basamağına çıktı.

Kızlar 57-60 kilo hafif sıklette mücadele eden Esra Yıldız, bronz madalya karşılaşmasında İsveçli Agnes Alexiusson'a yenildi.

Erkekler 81 kilo hafif ağır sıklette Mehmet Ufuk Tekneci, Norveçli Vegar Berk Tregren'i mağlup ederek 5. sırayı aldı.

Erkekler 46-49 kilo hafif sinek sıklette Mert Karakılıç, 5'incilik müsabakasında karşılaştığı Hindistan'dan Shyam Kumar Kakara'ya yenildi.

Atletizm branşında Türkiye'yi temsil eden sporculardan Emin Öncel, erkekler cirit atma finalinde yarıştı. Öncel, 69,28 metrelik derecesiyle 16 sporcu arasında 6. sırada kendisine yer buldu.

Kızlar cirit atmada sahaya çıkan Eda Tuğsuz ise Final B Grubu'nda yaptığı 48,48 metrelik derecesiyle 12. oldu.

Okçuluk kızlar olimpik yay disiplininde ay yıldızlı formayı taşıyan Yasemin Ecem Anagöz, ilk turda karşılaştığı Bulgar Ralitsa Gencheva'yı 6-0, son 16 turunda da İtalyan Tanya Giaccheri'yi 6-2 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Son 4'e kalmak için mücadele verdiği Güney Koreli Lee Eun Gyeong'a 7-3 kaybetti ve yarışmayı 6. sırada bitirdi.

Bu sonuçlarla Türkiye, 9 gün sonunda madalya sayısını 1 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalyayla 8'e çıkardı. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Çin Halk Cumhuriyeti Fatih Aslan Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title