Haberler

"2. Uluslararası İsmail Hakkı Bursevi Sempozyumu" Başladı

Bursa Valisi Karaloğlu: "İsmail Hakkı Bursevi Hazretleri, Bursa semasında halen bir kandil olarak durmakta ve bize ışık olmakta, bize yol göstermekte, bize yön göstermektedir"

Bursa Valiliği ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) İlahiyat Fakültesi iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası İsmail Hakkı Bursevi Sempozyumu" başladı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılış törenine, Vali Münir Karaloğlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, İl Müftüsü Mehmet Emin Ay ile akademisyenler ve diğer davetliler katıldı.

Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada, bazı insanların kandil gibi çevrelerine ışık saçtığını, kimilerinin de kutup yıldızı gibi insanlara yol gösterdiğini söyledi.

İsmail Hakkı Bursevi'nin, bu coğrafyanın yetiştirdiği çok önemli mutasavvıflardan biri olduğunu dile getiren Karaloğlu, "İsmail Hakkı Bursevi Hazretleri, tıpkı bu coğrafyada Yunus Emre gibi, Mevlana gibi, Hacı Bektaş-i Veli gibi, Ahmed-i Hani gibi bu toprakların mayasını sevgiyle aşkla muhabbetle yoğuran gönül erenlerinden biridir. İsmail Hakkı Bursevi Hazretleri, Bursa semasında halen bir kandil olarak durmakta ve bize ışık olmakta, bize yol göstermekte, bize yön göstermektedir" dedi.

Sempozyumda, İsmail Hakkı Bursevi'nin eserleri ve yaşamının daha iyi anlaşılabilmesi için çalışmalar yapılacağını dile getiren Karaloğlu, "Onun mana ikliminde soluklanacağız ama her şeyden önemlisi onun şahsında medeniyetimizin köklerini, mayasını, kodlarını anlamaya çalışacağız.. Onun için bu sempozyumu önemsiyoruz" diye konuştu.

Yılmaz ise şunları kaydetti:

"İnsanlar vardır memleketleriyle milletleriyle övünür, insanlar vardır, memleketleri, şehirleri ve milletleri onlarla övünür. İsmail Hakkı Bursevi de bunlardan biridir. 2007 yılı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Mevlana Yılı olarak kutlanmıştı. O zaman biz güya Mevlana'yı tanıtıyorduk ama belki aslında Hazreti Mevlana bizi, yani Türkiye'yi dünyaya anlatıyordu. Bursevi'yi konuştukça aslında Bursevi bizi, Bursa'yı, Türk ve İslam kültürünü dünyaya haykırıyor demektir."

Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Salih Çift de İsmail Hakkı Bursevi'nin tek başına bütün bir Osmanlı düşüncesini temsil edebilecek güçte bir mütefekkir olduğunu ifade etti. Çift, bu düşünceden yola çıkarak, bu kuşatıcılığı aktaracak bir organizasyon düzenlediklerini anlattı.

Akademisyenlerin sunumlarıyla devam edecek sempozyum, 3 Kasım'da sona erecek. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

İsmail Hakkı Bursevi Münir Karaloğlu Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title