Haberler

2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali

Festival kapsamında yönetmen Aykut Cömert'in, Türk sinemasının önemli kadın sanatçılarından Cahide Sonku'nun yaşamına farklı bir bakış açısı getiren "100 5=Cahide" adlı video performansının gösterimi yapıldı.

2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında yönetmen Aykut Cömert'in, Türk sinemasının önemli kadın sanatçılarından, yaşasaydı 95 yaşında olacak Cahide Sonku'nun hayatına farklı bir bakış açısı getiren "100-5=Cahide" adlı video performansının gösterimi yapıldı.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen gösterim öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Cömert, Türk sinemasının 100. yılında Sonku'nun hayat hikayesini anlatan video performansı çekmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ın Sonku'yu çok başarılı bir şekilde canlandırdığını kaydeden Cömert, "Farah çok başarılı bir oyuncu. Cahide Sonku'ya hayat verdi. Cahide'yi anlatabilecek oyunculara bakarken, Farah'ın Türkiye'de ve dünyada yükselen bir yıldız olduğunu gördüm. Onun için Farah'ı seçtim" diye konuştu.

Farah Zeynep Abdullah da Cahide Sonku'nun Türk sinemasında çok önemli bir yerinin olduğunu ve Türk sinemasının 100. yılında Sonku'yu anmanın çok anlamlı olduğunu ifade etti. Rolü seve seve oynadığını vurgulayan Abdullah, "Böyle bir videoda olduğum için çok mutluyum. Hep dönem filmlerinde oynamıyorum. Önemli olan hikayenin ne anlattığı ve ne göstermek istediğiniz. Dönemmiş değilmiş ben buna bakmam. Öyle denk geldi" ifadelerini kullandı.

Gösterime, 2. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali jüri üyesi Belçim Belgin ile sinema ve sanat dünyasından birçok davetli katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Farah Zeynep Abdullah Cahide Sonku Tophane Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title