Haberler

17 Yılda 28 Ameliyat Geçiren Mehmet Akif'ten Hayat Dersi

Güncelleme:

Kayseri'de yaşayan Mehmet Akif Öztürk ilk ameliyatını 5.5 aylıkken oldu. Hayata küsmeyen Mehmet Akif, el işleri ve tespih yapıp satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Kayseri'de 5.5 aylıkken ilk ameliyatını olan Mehmet Akif Öztürk, 17 yaşına kadar tam 28 ameliyat geçirdi. Yaklaşık 8 yılı hastanelerde geçen ama hayata küsmeyen Mehmet Akif, ailesi ve özel iş eğitim okulunda aldığı eğitimle el işleri ve tesbih yapıp satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

17 YILDA 28 AMELİYAT

Sevgi ve Kemal Öztürk ailesinin ilk çocuğu olan Mehmet Akif, 21 Mart 1998'de dünyaya geldi. Öztürk, henüz 5.5 aylıkken beyninde su toplaması (Hidrosefali) olduğu belirlenince, Erciyes Üniversitesi Beyin Cerrahi ve Çocuk cerrahisi servislerinde 17 yıla sığan, sağ, sol ve göbek fıtığı, menenjit, kafa şekil düzenlemesi ve beyinde su toplamasına bağlı 28 ameliyat birbirini izledi.

HAYATA KÜSMEDİ; OKUYOR, EL İŞLERİ YAPIP SATIYOR

Kayseri'deki Postaağası Özel Eğitim Okulu 3'üncü sınıfına giden Mehmet Akif, okulda kazandığı el becerisi ve kendi yeteneğiyle, çeşitli el işleri ve özellikle tesbih dizip satarak üretkenliğe geçip, okuldan arta kalan zamanlarında bunları çevredeki esnafa satıp,aile bütçesine katkı yapmaya başladı.

"MORAL ve DESTEK VEREREK ÜRETKEN OLMASINI SAĞLADIK"

Bu rahatsızlığının yanı sıra epilepsi ve hafif mental yani zeka geriliği de bulunan Mehmet Akif Öztürk'e destek veren anne Sevgi Öztürk şöyle dedi: "Mehmet Akif, 17 yaşına geldi. Şu ana kadar 28 kez ameliyat geçirdi. Eşim Kemal de özel sektörde pazarlamacılık yapıyordu onun da sağlığı bozuldu ve emekli oldu. Aile olarak yaşantımızın hemen hemen 8 yılı yatılı olarak hastanede geçti desek yeridir. Buna rağmen ümidimizi ve hayata bağlığımızı hiç yitirmedik. Oğluma moral ve destek vererek, üretken olmasını sağladık. Okul ve ailemizin sevgisi, sabrı, özverisi onu hayata kazandırdı." dedi.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Erkilet Mahallesi'nde mütavazı bir apartman dairesinde oturan Öztürk ailesi, evlerinin bir odasını okuldan arta kalan zamanlarında üzerinde inci bulunan ayna, tesbih, el işleri, takılar üreten Mehmet Akif'e tahsis ederek, ona destek veriyor.

HİDROSEFALİ HASTALIĞI NEDİR?

Hidrosefali hastalığı, 'Beyinde su toplanması' olarak da bilinen, beyin ventriküllerinde ve boşluklarında normalin üzerinde BOS (Beyin Omurilik Sıvısı, Serebrospinal Sıvı) birikmesi durumu olarak biliniyor. Bu durum kafatası içindeki boşlukta basıncın artmasına ve başın artan ölçüde büyümesine, kasılma ve zihinsel engelli olma sonuçlarına yol açabiliyor. Hastalığa hidro (su) ve sefali (kafa) terimlerinin birleştirilmesi sonucu bu isim verilmiş.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Öztürk Akif Öztürk 21 Mart Kayseri 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

burak hakkıMobil-ANDROID:

allah yar yardımcılari olsun.çocuğada allahtan şifalar dilerim.benimde 4 yaşinda burak hakkı adında bir çocuğum var mehmet akif kardeşimle ayni kaderi paylaşiyor.oğlum hidrosefali hastasi.izmir ege üniversitesinde daha dört yaşinda 3 tane ameliyat ve bir EVD oldu.ayrica kısmi bölgede epilepsi ve hafif gelişim geriliği var.şu an ftr de eğitim görüyor.çok şükür çocuk ta herhangi bir engel yok.ancak böyle çocuklar darbelere karşi çok hassastirlar.ayrica bana kalirsa böyle çocuklara ileride iş istihdaminda ve askerliten muaf tutulmalari konusunda devletin hidrosefali hastalarina yardimci olmalari gerekir.Mehmet akif in ve ailesinin ne acilar çektiğini onlarla ayni kaderi yaşadiğim için onlarin ve çocuklarinin ne acilar çektigini çok iyi anlarim.allah yar ve yardimcilari olsun.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title