Haberler

16 Yaşına Kadar Kalbi Delik Yaşadı

Konya'da 16 yaşındaki Fatma Nur Sedakatli, çabuk yorulma şikayetiyle gittiği Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan ameliyatla kalbinin delik olan bölümü kapatıldı.

Hadim İlçesi'nde oturan Fatma Nur Sedakatli, şikayetleri artınca yakınları ile birlikte hastaneye gitti. Burada yapılan tetkiklerinde doğumdan sonra kapanması gereken damarın açık olduğu ve kalbinin büyüdüğü ortaya çıktı. Sedakatli'nin kalbindeki delik nedeniyle 16 yaşına kadar yaşamasının mucize olduğunu belirten doktorlar, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk etti. Fatma Nur Sedakatli, burada Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran başkanlığındaki yapılan ameliyatla kalbin delik olan bölümü kapatıldı. 3 çocuk annesi Sultan Sedakatli, kızını çabuk yorulduğu için hastaneye götürdüğünü ve tesadüfen kalbindeki rahatsızlığı öğrendiklerini belirterek, şunları söyledi:

"İlk muayenede doktorlar kızımın bu yaşına kadar hayatını sürdürmesine çok şaşırdı. Bunu duyunca çok panikledim. Diğer çocuklarım 15 yaşındaki Ümmiye ile 11 yaşındaki Abdullah'ı da muayeneye getirdim. Çok şükür onlarda herhangi bir sorun ortaya çıkmadı. Şu an kızım sağlığına kavuştu."

Ne olduğunu anlamadığını belirten Fatma Nur Sedakatli de, artık çabuk yorulmayacağını belirterek, "Arkadaşlarımla birlikte daha rahat koşup, oynayacağım" dedi. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Derya Çimen, doğumdan sonra kapanması gereken açık olan damarın iltihaplanmaması nedeniyle Fatma Nur Sedakatli'nin bu yaşına kadar hayatını sürdürmüş olabileceğini iltihaplanması durumunda hayati tehlikesinin ortaya çıkabileceğini belirtti. Başarılı bir ameliyatla kalbinin açık olan bölümünün kapatıldığını kaydeden Yrd.Doç.Dr. Çimen, şöyle dedi:

"Kalpten çıkan 2 büyük damar arasında normalde doğumdan sonra kapanması gereken damarın açık olduğunu, bu yüzden hastamızın kalbinin büyüdüğünü tespit ettik. 7 milimetre genişliğindeki damara anjiyo işlemi ile damarı tıkayıcı cihaz yerleştirdik. Bu cihaz sayesinde hastamızın kalbindeki açığı kapattık. 30 dakika süren işlemimizi başarıyla gerçekleştirdik."

Fatma Nur Sedakatli'nin kalbindeki deliğin geç fark edildiğini belirten Yrd.Doç.Dr. Çimen, "Bu damarın iltihaplanmaması sayesinde hastamız bu yaşına kadar hayatını sürdürmüş. Eğer bu damar iltihaplansaydı, hastamızın hayati tehlikesi ortaya çıkabilirdi" diye konuştu. - Konya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Üniversitesi Derya Çimen Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title