Haberler

1500 rakımlı yaylada balon turizmi

Güncelleme:

ORDU'nun Aybastı ilçesindeki 1500 rakımlı Perşembe Yaylası'nda, sıcak hava balonu deneme uçuşu gerçekleştirildi.

ORDU'nun Aybastı ilçesindeki 1500 rakımlı Perşembe Yaylası'nda, sıcak hava balonu deneme uçuşu gerçekleştirildi. Kentte ilk kez yapılan uçuşun ardından, lisanslı sıcak hava balonlarının bölge turizmine önemli katkılar sunması hedefleniyor.

Denizi, doğası, yaylaları ve eşsiz sahilleri ile turizmin gözde merkezlerinden birisi haline gelen Ordu'da, yeni bir turizm hamlesi daha gerçekleşti. Kentin en güzel yaylalarından olan ve menderesleriyle ünlü Aybastı ilçesinin Perşembe Yaylası'nda sıcak hava balonu deneme uçuşu gerçekleştirildi. Sıcak hava balonu mendereslerin üzerinde yaklaşık bir saat tur atarak görsel şölen yaşattı. İlerleyen dönemde Büyükşehir Belediyesi turizm şirketi ORTUR A.Ş tarafından gerçekleştirilmesi planlanan uçuşların, bölge turizmine önemli katkılar sunması hedefleniyor.

'BALON TURİZMİNE ALTERNATİF SAHA AÇTIK'

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, kentin güzelliklerini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Başkan Güler, "Bu güzelliklerin sadece bize ait olmasını arzu etmiyoruz, bütün dünya bu güzellikleri görsün, onlarla paylaşmak istiyoruz. Daha evvel karadan bu güzellikleri görmüştük, daha sonra getirdiğimiz gemilerle bu güzellikleri denizden seyrettirdik. Bugünde balon turizmini devreye alıyoruz. Yeni bir alternatif olarak Ordu'daki yaylalarımızın güzelliğini dünyaya duyurmak istiyoruz" dedi.

Balon turizminin yeni bir turizm alternatifi olduğunu vurgulayan Başkan Güler, "Türkiye'de balon konusu sınırlı. Sadece Kapadokya'da gerçekleştiriliyor. Orada da zaten lisanslar sınırlı. Biz burada yeni bir alternatifi oluşturmuş olduk ve balon turizmine de yeni bir saha açmış olduk. Yani buradaki yaptığımız çalışmayla yeni bir sahayı Türkiye'de devreye aldık. Aybastı ilçemizin Perşembe Yaylası'nın harikulade mendereslerini şimdi balondan seyredeceğiz. Bu aynı zamanda bize çok büyük kazançlar sağlayacak. Dünyanın bu güzellikleri paylaşmasına ve tanımasına vesile olacak" diye konuştu.

'BAŞKAN GÜLER'E TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Aybastı'nın turizmine önemli katkı verecek olan projenin başlamasından memnun olduklarını ifade eden Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan ise,"Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler'den Allah razı olsun. Kendisi ufku çok geniş bir insan. Bizler de hızına yetişmeye çalışıyoruz. Sıcak hava balonumuzu ilk kez Aybastı ilçemizde deniyoruz. Sıcak hava balonunun devamlılığı gelirse inşallah bundan sonraki süreçte Aybastı ve Ordu'da turizm hareketliliği çok farklı olacak" ifadelerini kullandı.?


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Perşembe Yaylası Aybastı Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title